• Lykkes Rosenborg i medaljejakten? Se RBK-Glimt kl. 20 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her
Molde-Strømsgodset 4-0
Molde tok sitt fjerde seriegull etter 4-0 mot Strømsgodset på Aker Stadion. Det var klubbens første seriegull siden 2014.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Tre poeng var det hjemmelaget trengte for å sikre gullet, og det gikk ikke lang tid før Strømsgodset måtte plukke en ball ut av eget nett. Knapt 20 minutter var spilt da Molde tok ledelsen. Magnus Wolff Eikrem flikket ballen videre til Ohi Omoijuanfo. Den tidligere Stabæk-spissen vendte opp og satte ballen sikkert i mål.
Ti minutter før pause var Eikrem igjen sentral, men denne gangen var det Eirik Hestad som var tilrettelegger. Eikrem fikk ballen på rundt 20 meter og styrte den i lengste hjørne.
I forkant av scoringen hadde midtbanespilleren et skudd i stolpen.
(Saken fortsetter under sammendraget):

Strømsgodset på direkte nedrykk

Til pause, på stillingen 2-0, fortalte Ohi at de forsøkte å gjøre ting som ellers denne sesongen her.
– Vi gjør det vi har bestemt oss for. Vi skal ut der, styre og gjøre som vi har gjort hele sesongen. Det var ikke vits å gjøre noe mer eller mindre enn vi har gjort det. Da ser du at det blir mål, sier Ohi til Eurosport halvveis.
Strømsgodset var i realiteten aldri i nærheten av å komme tilbake i kampen. I stedet var det Leke James som punkterte kampen med rundt et kvarter igjen. Spissen var våken på en retur etter at et skudd fra Etzaz Hussain traff stolpen. Like etter la han på til 4-0.
Det motsatte oppgjøret endte 4-0 til Molde. Det var Henrik Pedersens første kamp som Godset-trener.
Strømsgodset ligger etter kampen på direkte nedrykk etter at Mjøndalen og Ranheim endte 3-1.
(Saken fortsetter under):

Likheter med klubbens første gull

I 2011 kunne Molde sikre sitt første seriegull mot Strømsgodset i nettopp runde 28, men klarte kun 2-2. Trøsten kom senere samme kveld da Rosenborg sviktet mot Brann og dermed gikk gullet uansett til Molde. Magnus Wolff Eikrem scoret for øvrig også da i kampen mot Godset. Denne gangen slapp de å vente og feide all tvil til side på egen hånd.
Seriemesternes neste kamp er borte mot Vålerenga 24. november før Glimt kommer på besøk 1. desember. Godset har igjen Brann hjemme og Kristiansund borte.
Moldenserne har ikke tapt en eneste kamp på hjemmebane denne Eliteserie-sesongen.
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51