• Se Molde – Lillestrøm på Dplay og Eurosport Player søndag kl. 18.00. Få tilgang her!
Selv om Molde gikk seirende ut av mandagens møte med Stabæk, og sikret seg fem poengs luke på toppen av tabellen, var det en ny relativt anonym forestilling av Magnus Wolff Eikrem.
Den britiske fotballjournalisten Ben Wells, som følger Eliteserien tett, la ut følgende melding på Twitter tirsdag kveld:
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56

Tallenes tale er klar

For mannen som tok Eliteserien med storm da han returnerte fra USA midtveis i 2018-sesongen, og hevet seg ytterligere i vår, har sluknet fullstendig – i alle fall om man ser på tallene.
2018:
  • Runde 17-30: 12 målpoeng (4 mål, 8 målgivende)
2019:
  • Runde 1-12: 14 målpoeng (7 mål, 7 målgivende)
  • Runde 13-22: 2 målpoeng (2 mål, 0 målgivende)
Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim har fulgt Molde-spilleren tett i både Eliteserien og Europa det siste drøye året.
– Hva er det som har skjedd med Magnus Wolff Eikrem?
– Det er noe jeg og Tor Ole (Skullerud) har snakket en del om i det siste, faktisk. Hvis man tar med høsten i fjor, så hadde han et helt ellevilt poengsnitt, spesielt til han å være. Nå er han mer tilbake på «normalnivået» sitt.
For Fredheim påpeker at Wolff Eikrem ikke var noen målpoeng-maskin i sine tidligere opphold i Norge.
– Han har jo aldri vært den store poengspilleren. Det han gjorde i fjor høst og i vår var jo helt vilt - spesielt med tanke på at han er midtbanespiller.

Utbrent?

Heller ikke helsa virker å ha vært på topp for 29-åringen, som ikke har fullført 90 minutter i Eliteserien siden hjemmekampen mot Brann 30. juni.
– Molde har hatt et til tider tøft kampprogram. Er det en mulighet at han kan ha blitt litt «utbrent»?
– Ja, han har jo nesten spilt alt som er, og fått veldig lite hvile. Det kan ha gjort at han har vært litt sliten og kanskje mistet overskuddet. Sist gang jeg så han skikkelig god var hjemmekampen mot Aris. Etter det har han rett og slett ikke levert på samme nivå, sier Fredheim.
Og legger til:

– Halvveis i sesongen var han soleklart årets spiller for meg. Nå er han nok ikke det. Han er anonym, og kommer ikke i de situasjonene han gjorde tidligere i sesongen.

– Ikke avhengige av at han kommer tilbake

For mandagens møte med Stabæk var et nytt eksempel på Wolff Eikrems dalende formkurve. Men Fredheim tror ikke det bare er spillerens egen form som har vært utslagsgivende for den magre målpoeng-fangsten.
– Det har nok også litt å gjøre med at motstanderne har blitt veldig opptatt av å ta han ut. Mot Stabæk lå Tortol Lumanza limt på ham fra start, og det var ikke før Molde tok ledelsen at han begynte å få litt plass.
– Molde leder med fem poeng, og det gjenstår åtte kamper. Er de i det hele tatt avhengige av at han kommer tilbake på vårsesong-nivået sitt?
– Nei, det tror jeg faktisk ikke. Et hvert annet lag hadde vært avhengige av å hatt ham i toppform, men Molde har så mange strenger å spille på offensivt. I en tenkt situasjon hvor han må hvile noen kamper, har jeg ikke noe problem i å se at for eksempel Eirik Hestad kan gå inn å gjøre en jobb i hans rolle. De er ikke avhengige av ham.
Men å gå så langt i å si at serielederen kunne klart seg bedre uten sin midtbanegeneral på banen, vil ikke Fredheim gjøre.
– Det er jo tydelig at Erling Moe vet hva Eikrem er i stand til. Han kan servere pasninger og dra opp triks som veldig få andre. Man ønsker selvfølgelig å ha en sånn type X-faktor på banen, iallefall så lenge han er spilleklar.
Eikrem er ute med karantene når Molde møter Lillestrøm førstkommende søndag. Kampen ser du på Eurosport Player og Dplay kl 18.00. Få tilgang her!
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05