Haugesund - Molde 1-2
Ohi Omoijuanfo ble felt av Sondre Tronstad i første omgang, og satte selv straffesparket sikkert i mål. Like etter pause leverte han en strålende prestasjon da han satte inn sin andre for dagen. Han gikk og gikk før han plasserte ballen ned i det lengste hjørnet.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
– Jeg får en ball der og tenker bare å gå for det, egentlig. Erling (Knudtzon) gjør et bra kryssløp og drar med seg folk, så da var det bare å få den over på venstrefoten og klinke den ned i hjørnet, sier Omoijuanfo til Eurosport.
Molde har nå vunnet fem av sine syv første kamper, som de ikke har klart siden gullsesongen 2014. Da sto de riktignok med 6-0-1 på de syv første kampene, mens de nå har 5-1-1.
– Det var mye tenning og to lag som hadde lyst til å vinne. Mye dueller. Men det er sånn fotballen er, og dommeren følte vel at han måtte ta litt tak og blåse litt mer enn nødvendig etter hvert, men slik er det når det er tenning. Det var en tøff kamp som vi klarer å ta tre poeng i, og jeg er fornøyd med det, sier Ohi.
(Artikkelen fortsetter under):
Laget har heller ikke klart å holde nullen i tre kamper på rad siden de gjorde det i august den sammen sesongen.
Det så de ut til å kunne klare i Haugesund, men med åtte minutter igjen av ordinær tid reduserte innbytter Ibrahima Koné på vakkert vis, da han akrobatisk fikk ballen inn bak Andreas Linde.
Flere mål fikk de ikke, og dermed vant Molde igjen og topper tabellen foran høytflyvende Bodø/Glimt.
– Dette var en styrketest med tanke på om vi kom herfra med noe, og det gjorde vi, med alle tre. Jeg er veldig godt fornøyd, sier Molde-trener Erling Moe.
Haugesunds Christian Grindheim var naturligvis en skuffet mann.
– Det er surt, jeg synes vi spiller en OK kamp. Det er litt irriterende at vi slapp inn 2-0, for da hadde vi litt trykk på dem, sier han til Eurosport.
Jostein Grindhaug oppsummerer det på følgende måte:
– Molde kom godt ut av blokkene i begge omgangene. De er et godt lag med gode enkeltspillere. Ohi var frisk og straffet oss i dag. Så sliter vi litt på siste tredel selv, og er ikke effektive nok. Det har preget oss litt i de siste kampene. Det er litt mangel på kvalitet og relasjoner. Vi har mer å gå på der, sier Grindhaug.
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51