Scanpix

Molde feide Tromsø av banen i regnkaos-kamp

Molde feide Tromsø av banen i regnkaos-kamp

15/09/2019 19:50Oppdatert 15/09/2019 20:52

Kampen mellom Molde og Tromsø startet med veldig ekstremt vær, men ble gjennomført. Leke James og Mathis Bolly sikret Molde-seier.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

Molde - Tromsø: 3-0

Til tross for at dårlig vær gjorde forholdene vanskelige for spillerne i første del av første omgang, ble kampen gjennomført. Molde tok seieren etter scoringer av Leke James, Mathis Bolly og Etzaz Hussain.

På grunn av Bodø/Glimts uavgjort mot Stabæk, kan Molde sikre seg en trepoengsluke på toppen av tabellen. I tillegg tapte Odd mot Viking, noe Erling Moe var fornøyd med.

– Så lenge vi vinner, så er jeg fornøyd. Men vi skal ikke være dum, vi er jo glad når andre avgir poeng også, sa en fornøyd Molde-trener etter kampen.

– Skuffet for å ikke få med oss noe, men som vi snakket om før kampen vi visste at vi hadde de øyeblikkene. Og hvordan vi spilte gjennom de vanskelige forholdene mot et veldig godt lag. Men dette er fotball og når man spiller mot et godt lag, så vil de straffe oss hvis man ikke tar sjansene sine. Men veldig stolt av hvordan spillerne spilte, sa Tromsø-trener Simo Valakari etter kampen.

Se intervjuet med Mathis Bolly her. Saken fortsetter under:

Video - I dialog med klubben: – Jeg har lyst til å bli her

01:34

Dårlig vær: – Helt parodisk

Tydelig dårlig vær preget starten på kampen mellom Molde og Tromsø på Aker Stadion. Banen var sørpete og det var vanskelig for spillerne å spille fotball.

– Helt parodisk, de får ikke med seg ballen oppe i Molde, sa Eurosport ekspert Bengt Eriksen i Fotball Direkte-studio.

– Den bør nesten stoppes den, la Kjetil Rekdal til.

Yr hadde sendt ut farevarsel til flere steder denne søndagen, også Molde hvor det var meldt mye regn og sterk vind.

– Det sitter langt inne å stoppe en kamp, men om det blir farlige forhold så må den stoppes, sa kommentator på Eurosport Asbjørn Myhre.

Men det verste regnet gav seg litt ut i første omgang og kampenfortsatte, til tross for at banen var som et svømmebasseng.

I minuttet før pausen satte Leke James inn 1-0 til hjemmelaget. Ddet var litt diskusjon rundt om det var offside, men målet ble godkjent.

– Det er en vanskelig kamp på grunn av regnet, sa målscorer Leke James i pausen.

Se høydepunktene fra kampen her:

Video - Molde vant "badekampen" over Tromsø

02:41

Molde økte ledelsen

Etter 62 minutter ble Mathis Bolly byttet inn for Molde og seks minutter senere økte han ledelsen for hjemmelaget. Fikk en pasning fra Eirik Hestad og satte ballen i mål da han kom alene med keeper.

Med syv minutter igjen av ordinær tid satte Etzaz Hussain inn kampens tredje mål. Han skjøt ballen mellom Tromsø-spilleren og i det lengste hjørnet.

Tromsøs Simen Wangberg var ikke fornøyd etter tapet.

– Vi gjør egentlig en brukbar kamp, vi er fullt med i kampen selv om vi ligger under 1-0 i andre omgang. Men vi er nødt til å bli mer kliniske i periodene vi har dem på gaffelen og få uttelling der. Få en redusering, istedenfor får de en kontring og scorer 2-0 og kampen er egentlig kjørt, sa Wangberg til Eurosport etter kampen.

Molde er for øyeblikket serieleder med 46 poeng etter 21 spilte kamper. Tromsø ligger på en 12. plass med 22 poeng. Neste kamp for Molde er mot Stabæk mandag 23. september kl. 19.00, mens Tromsø møter Strømsgodset søndag 22. september kl. 18.00.

Se intervjuet med Simen Wangberg her:

Video - Wangberg: – Vi gjør egentlig en brukbar kamp

01:16
0
0