Molde vant etter lekent mål: – Må være et av årets angrep i Eliteserien

Sondre Skandsen

Oppdatert 21/07/2019 klokken 22:06 GMT+2

Molde lekte seg tidvis mot et Sarpsborg 08 som ble reddet av Aslak Falch. Men til slutt var det også keeperen som måtte ta skylden for tapet.

Molde

Molde – Sarpsborg 08 1-0 (2-1)
MOLDE/OSLO (Eurosport.no)
– Det må være et av årets angrep denne sesongen i Eliteserien, brøt Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal ut etter at Molde satte 1-0 mot Sarpsborg 08.
Og det kan han ha hatt god dekning for å si. For Moldes angrepsfotball var eksemplarisk gjennom store deler av kampen. Særlig ved 1-0, da Ohi ble tredd gjennom på nydelig vis, snurret rundt med S08-forsvaret, før han elegant la ballen ut til Eikrem som kunne sette ballen i det gapende målet.
Til tider var det bare Aslak Falch, Sarpsborg-keeperen som stod sin første seriekamp for sesongen, som var i veien for flere Molde-scoringer.
– Det er Aslak Falch mot Molde, konstanterte kommentator Asbjørn Myhre.
Men ironisk nok skulle han også være involvert i Sarpsborg 08s poengtap til slutt. For gjestene utlignet etter 72 minutter minutter da Zachariassen banket ballen inn under Craninx. Så tok det bare tre minutter før Falch spilte en hodeløs pasning ut mot Matti Lund Nielsen som var hardt presset av høytstående Molde. Sjølstad brøt pasningen, kom alene med keeperen og kippet den elegant over til 2-1.

– Vinner på en dårlig dag

– Vi stanga en stund der. Jeg synes vi sliter etter 1-1, så det var sjukt digg å få den 2-1-scoringa, sa matchvinner Sjølstad til Eurosport etter kampen.
Han innrømmet samtidig at Molde mot slutten ble spilt veldig lave og at de slapp Sarpsborg 08 inn i kampen igjen, til tross for å ha skapt sjanse etter sjanse.
– De trykker oss hardt tilbake der. Jeg synes Sarpsborg 08 spiller bra, og vi vinner på en dårlig dag.
Aslak Falch var en fattet mann etter å ha slurvet i forkant av Moldes vinnerscoring.
– Jeg synes det gikk bra lenge. Så blir jeg i overkant dristig der. Sånt skjer, vi vil bli bedre, sa han til Eurosport.
– Når vi tør å spille, så synes jeg vi spiller Molde ut. Tidligere ville vi bare klinket den ballen unna. Men jeg burde selvfølgelig lest klimaet bedre i den situasjonen.

Hendelsesrikt

Begge lag skapte sjanser innledningsvis i kampen. Zachariassen var nære med en heading for gjestene, mens Eikrem klinte en volley like over mål fra utenfor 16-meteren. Så kom det vakre gjennombruddet for Molde. Ballen gjennom til Ohi var vakker. Ohis raid og finter var lekre. Det samme var pasningen bort til Eikrem som enkelt trillet inn 1-0.
Over i 2. omgang peiset serielederne på. Til tider var det kun Molde det handlet om. Særlig Leke James var nære da han kom alene med keeper, men Falch kom ut, gjorde seg stor og avverget.
Men plutselig smalt det i andre enden også. Ruud Tveter ble spilt gjennom helt ut av det blå, kom alene med Moldes sisteskanse, men Alex Craninx ville ikke være noe dårligere enn Falch og reddet mesterlig.
Det viste seg å være et skremmeskudd. For ikke lenge etterpå fikk Zachariassen rom i 16-meteren. Fra skrått hold banket han ballen inn under Craninx til 1-1 på Aker Stadion. Sarpsborg så ut til å kjempe seg til ett poeng. Men kun tre minutter etter utligna kom altså den sløve pasningen fra Falch. Sjølstad var iskald og kippet inn 2-1.