Avisa Nordland meldte etter kampen mot Rosenborg at over seks spillere på Bodø/Glimt løp over en mil i kampen. Vegard Leikvoll Moberg var den som løp aller mest i kampen, han la bak seg hele 14,3 kilometer.
– Det ble noen meter ja, jeg måtte le litt av det selv etterpå. Jeg pleier å ligge ganske høyt, men jeg har aldri vært oppe i så høye tall før, sier Moberg selv om tallene før han la til:
UEFA Europa Conference League
Utsolgt mot Roma: – Merker trøkket i hele byen
11/10/2021 PÅ 14:47
– I fjor var det mye greier med at jeg fikk bedre fysikk enn Ronaldo på FIFA, så nå var det fint å kunne vise at jeg hvertfall kan løpe.
Det var derimot ikke bare Moberg som løp langt. Fredrik Andre Bjørkan og Håkon Evjen klokket inn akkurat over 13 kilometer. De resterende som løp over en mil i løpet av kampen var Brede Moe, Marius Lode og Amor Layouni.
– Det normale for en midtbanespiller er rundt 12 kilometer. Stopperne ligger gjerne mellom ni og elleve som standard, alt etter hvordan kampbildet er. På midtbanespillere er 12 litt høyt, 13 er bra og 14 kilometer er sjeldent. Vi bruker å se 13-tallet en del, men jeg har ikke sett 14 før. Alle tallene våre viser at vi løp mer nå, sier Glimts fysiske trener til Avisa Nordland.
Lørdag tar Moberg og Bodø/Glimt turen til Mjøndalen og Consto Arena. Mjøndalen er kjent for å spille fysisk fotball. Det tror Moberg vil passe han godt.
– Det kommer til å bli en tøff og fysisk kamp. Det tror jeg kommer til å passe meg veldig godt. De tapte mot Vålerenga, så jeg tror de kommer til å nullstille inn mot denne og se denne kampen som sesongstart.
Har du sett denne?
UEFA Europa Conference League
Mener Saltnes er bedre enn i gullsesongen: – Slik kapteiner skal være
17/09/2021 PÅ 06:31
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Mourinho-møte: – Det driter jeg egentlig i
16/09/2021 PÅ 07:11