Populære sporter
All sport
Vis alt

Keeper-reserven og Liseth ble overtidsheltene for Mjøndalen: – Skal dele denne

Oppdatert 04/05/2019 klokken 20:48 GMT+2

I sin Eliteserie-debut mellom stengene for Mjøndalen reddet Mathias Ranmark da Franck Boli kom alene mot ham på overtid. Rett etterpå ble Sondre Liseth matchvinner.

MIF

Foto: Scanpix

MJØNDALEN / OSLO (Eurosport.no):
Mjøndalen - Stabæk 1-0
– Fy f**n, unnskyld at jeg banner, men det er så sykt. Boli var gjennom der, og så scoret vi rett etterpå. Nå har vi ikke tapt på fire kamper og blir farlige fremover, sier Liseth til Eurosport.
– Den følelsen er det ikke mye som slår. Det er ekstra deilig og litt ubeskrivelig å bli matchvinner på overtid, fortsetter målscoreren, som også påpeker at Ranmark var god hele kampen.
For han må nemlig dele matchvinnertittelen med keeperdebutanten.
– Det var ordentlig gøy, men han hadde flere sjanser også. Jeg rygget og lot ham bestemme hvor han skulle skyte, han traff meg i brystet, men jeg tar den, jeg. Sånn er det å spille på lag på øvre halvdel, du kan ha lite å gjøre, men plutselig kommer det en sjanse, sier en tydelig lykkelig Ranmark.
– Det var Sondre som scoret, var det ikke det? Han var veldig god han også, så jeg skal dele denne med ham. Den er ikke bare min, altså, sprudler målvakten.
Mjøndalen presset på litt i den første omgangen, og ifølge Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud ble de brune snytt for straffe da Madis Vihmann på klønete vis havnet på alle fire da han skulle klarere i egen boks, og tydelig var nær ballen med hånda.
Før kampen var Vegard Hansen usikker på keepersituasjonen, men da Julian Faye Lund pådro seg en smell i ribbeina ga valget til kampen seg selv. Mathias Eriksen Ranmark, som er på lån fra Molde, fikk sjansen i sin første kamp i Eliteserien for Mjøndalen.
Han takket for tilliten med en solid opptreden og dobbeltredning i andre omgang, da først Ola Brynhildsen fikk en god sjanse, før Franck Boli ble stoppet på returen.
Med snaut 20 minutter igjen på klokka oppsto en omdiskutert situasjon, da nevnte Vihmann gikk i bakken etter en corner. På kontringen pirket Boli ballen med seg og var på vei alene gjennom mot Sandberg i Stabæk-buret, men spillet ble blåst av for hodeskade.
– Jeg vil si at avgjørelsen om å blåse er korrekt likevel, uttalte Skullerud.
Så var det Sondre Solholm Johansen og Steinar Strømnes' tur til å gå i bakken med en smell i hodet. Begge ble imidlertid raskt lappet sammen ute på gresset og var tilbake i spill.
På overtid kom Boli seg helt gjennom, og kunne scoret alene med Ranmark. Men 23-åringen gjorde seg stor og leverte en strålende redning.
– Han var helt fantastisk. Hadde to helt strålende redninger. Han var matchvinner i dag, det var viktig. For en ung keeper kan dette være et slags gjennombrudd, sier Vegard Hansen til Eurosport.
Like etterpå var det i stedet Sondre Liseth som sørget for ny overtidsdramatikk i Mjøndalen, da han satte inn sitt første Eliteserie-mål.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame