Mjøndalen - Stabæk (0-1)
Den 28 år gamle vingen fra Zimbabwe ble kampens eneste målscorer da Mjøndalen og Stabæk spilte en sjansefattig treningskamp før seriestart neste uke.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Vi har gjort dette på trening, og vi lever for kampdager som dette, sa Matthew Rusike til Eurosport etter kampen.
Den første omgangen mellom Mjøndalen og Stabæk ble en enormt sjansefattig omgang hvor hvert av lagene skapte hver sin store sjanse. Tre minutter inn så sentret Quint Jansen tilbake til keeper som plukket opp ballen og dermed ble det indirekte frispark til Stabæk. Frisparket ble reddet av Mjøndalen keeper Miguel Vieira som er på prøvespill fra Ørn Horten for tiden.
Etter ti minutter skulle Mjøndalen skape sin sjanse da Joachim Olsen Solberg headet ballen ned til Olivier Occean som avsluttet fra 20 meter like utenfor mål.
– Det er ganske jevnt, men vi er ikke aggresive nok i presset vårt, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen i pausen.
Mjøndalen kom ut til andre omgang langt mer aggressive og i løpet av de første ti minuttene hadde de skapt fire massive sjanser.
– De ser ut som et helt annet lag nå i andre omgang, sa Eurosport-kommentator Jørgen Klem.
Den største sjansen var da William Sell flikket ballen videre i stolpen, returen stod Olivier Occean på åpent mål, men skuddet hans gikk via beinet til Andreas Hanche-Olsen og over mål.
Etter 75 minutter skulle kampens første mål komme da Matthew Rusike spilte gjennom Boli på siden av mål og Rusike headet inn 1-0 på Stabæks første sjanse i omgangen.
Etter 83 minutter fikk Stian Semb Aasmundsen også sin debut for Mjøndalen etter han ble signert fra Kristiansund i går.
– Det er et lite steg tilbake fra Tromsø-kampen som vi spilte sist. Jeg synes vi er vel så gode som Stabæk og vi har flere sjanser enn de, forteller Vegard Hansen til Eurosport etter kampslutt.
Mens Stabæk-trener Henning Berg hadde dette å si:
– Det er alltid hyggelig å vinne, selv om det er neste uke som gjelder. Det var en kamp under pari for begge lag, og vi manglet mange spillere.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03