DRAMMEN / OSLO (Eurosport.no)
Strømsgodset - Mjøndalen 2-3
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14
– Dette er så fantastisk deilig! Førsteomgangen vår er bra, og det smeller godt. Så klarer vi å dra i land seieren her etter en forsvarsomgang. Det er så deilig. Og det ser ut som det betyr mye for disse her, sier Stian Semb Aasmundsen og peker opp mot egne supportere, som jublet ellevilt.
Mjøndalen-trener Vegard Hansen var stolt som en hane etter at seieren mot erkerivalen var sikret.
– Dette var så deilig. Vi hadde litt flyt på slutten, men vant likevel fortjent synes jeg. Det er det viktigste, sier Hansen, og legger til:
– Nå blir det ettervirkninger i Buskerud-fotballen. Nå blir det bråk i Drammen, mens mjøndølinger kan være stoltere enn på mange, mange år.
– Ettervirkninger?
– Det er en frykt i Drammen for å tape denne kampen. Det gjør noe med deres selvtillit. Jeg mener ikke at det er troneskifte på gang eller noe slikt, men vi viser at vi rent sportslig er nogen lunde på høyde i hvert fall. Vi har blitt pisset på at Godset tidligere. Det er det slutt på nå, sier MIF-treneren.
I Strømsgodset-leieren var stemningen naturligvis på bånn.
– Det skal gjøre vondt å tape hjemme mot Mjøndalen, og det er det. Vi taper kampen i førsteomgang der de er veldig på. Vi spiller på deres premisser og de dreper nesten kampen der. Dette er ikke bra nok, sier Marcus Pedersen.
Kaptein Jakob Glesnes var dypt skuffet.
– Vi spiller på deres styrker og akkurat slik de ønsker. Det skal ikke gå an. De får kampen inn i sitt spor. Jeg har vært her noen år nå, og vet at man ikke skal tape disse kampene, sier Glesnes.
Etter at sluttsignalet gikk og Mjøndalen hadde sikret tre poeng, kokte det over for noen av aktørene på banen.
Jakob Glesnes, Marcus Pedersen og Mjøndalens Christian Gauseth røk i tottene på hverandre.
– Her er det fullt kaos! Det koker fullstendig over for noen av spillerne, sier Eurosports kommentator Kenneth Fredheim.
Etter noen minutter var gemyttene roet ned igjen. Glesnes, Pedersen og Gauseth tok hverandre i hendene og takket for kampen.
Se intervju med Joackim Olsen Solberg her! Artikkelen fortsetter under videoen.

Herlig ramme

8505 tilskuere skapte en herlig ramme rundt lokaloppgjøret, der den brune seksjonen hadde grunn til å forlate Marienlyst med hevet hode.
Mjøndalens Sondre Solholm Johansen sjokkerte Godset med scoring etter bare åtte minutter før Stian Semb Aasmundsen og Olivier Occean fulgte opp med hvert sitt mål før pause.
Lars Sætra tegnet seg på scoringslisten for Strømsgoset i førsteomgang.
– Dette er helt forferdelig. Vi blir feige, mangler tempo og ser redde ut. Dette skal vi faenmeg snu, sa målscorer Sætra i pausen.
Heller ikke Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var imponert over eget lag.
– Vi må heve oss betraktelig, for dette var syltynt, sier han.
Etter hvilen sto Mos på riktig sted til riktig tid etter 64 minutter og kriget inn en 2-3-scoring. Mos brente en helt ellevill mulighet fra fem mete da klokken viste fem minutter inne på overtiden. Dermed bar ikke Godsets sluttspurt frukter, og Mjøndalen kunne heve henda over hodet for tre kruttsterke derbypoeng.

Sjokkåpning

Mjøndalen åpnet med scoring etter bare åtte minutter av kampen. Da steg Sondre Solholm Johansen til værs og sendte bruntrøyene i ledelsen med et hodestøt fra kloss hold.
– For en sjokkåpning! Og de har blitt advart mot dette på forhånd, sier Eurosports Fredheim. Kommentatoren sikter til at midtstopperen ble lagets toppscorer i OBOS-ligaen i fjor, og at han også scoret mot Bodø/Glimt for en ukes tid siden.
Likevel skulle det ikke gå mer enn et par minutter før utligningen var et faktum. Igjen kom scoringen etter corner da Lars Sætra omsatte en Lars Christopher Vilsvik-corner i mål med pannebrasken.
Etter snaut 20 minutter var Mjøndalen tilbake i ledelsen etter at det ble gitt retur på et distanseskudd fra Christian Gauseth. Stian Semb Aasmundsen plukket opp returen og pisket den i mål utagbart for Godset-keeper Viljar Myhra.
Mjøndølingene hadde ingen planer om å gi seg med det. Noen minutter før pause økte 37 år gamle Olivier Occean ledelsen til 3-1 etter å ha herjet i Godsets 16-meter og stanget ballen i mål.
– Det der er god, gammel årgang, Olivier Occean! Måten han stanger den inn på har man sett før. Han startet altså 2018-sesongen på nivå fire, men her scorer han sitt 83. mål på øverste nivå i Norge, sier Fredheim etter scoringen.
Saken fortsetter under videoen!

Spenning på slutten

Etter hvert utover i den andre omgangen våknet angrepsmaskineriet til Strømsgodset med Marcus Pedersen og Mos Abdellaoue. 64 minutter inn i kampen gikk ballen frem og tilbake inne i Mjøndalen-feltet før Mos fikk kriget inn 2-3 og sikret spenneing mot avslutningen av kampen.
Godset jaget på for utligning og kom nære ved flere anledninger. Lars-Christopher Vilsvik var veldig involvert i det Godset foretok seg fremover, mens både Mos og innbytter Amahl Pellegrino fikk hver sin store sjanser for å utligne.
Eliteserien
Får Helland til å koke: – Det er uforståelig dumt. Jeg blir faktisk provosert
27/08/2021 PÅ 20:15
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52