Oppdatert 10/11/2019 klokken 20:31 GMT+1

Mjøndalen vant kampen som «ikke kunne tapes».

Sondre Solholm Johansen

Mjøndalen - Ranheim 3-1
Før lagene møtte hverandre søndag, lå både Mjøndalen og Ranheim under streken. De tre poengene var helt essensielle for et MIF-lag som dermed tok steget opp fra direkte nedrykksplass, forbi Strømsgodset, og opp på kvalikplass med 27 poeng. Det er ett poeng mindre ett Sarpsborg 08, som fikk bank med 0-4 borte mot Kristiansund.
For Ranheim sin del ser ting nå betraktelig mer kritisk ut. De befinner seg nedert på tabellen med 24 poeng. Med det har de tre poeng opp til kvalik, fire til trygg plass, og to poeng opp til Strømsgodset på plassen foran dem. Med 0-4-tap borte mot Molde står Strømsgodset med 26 poeng og er altså nest nederst i Eliteserien etter 28 spilte serierunder.
Ranheim skal møte Lillestrøm hjemme og Rosenborg borte i sine to siste kamper. Mjøndalen har igjen formsterke Stabæk på bortebane og Vålerenga hjemme. Strømsgodset tar imot Brann på Marienlyst i neste serierunde og spiller borte mot Kristiansund i siste serierunde.
– Vår innstilling er at vi allerede har rykket ned, men at vi i de siste kampene har muligheten til å spille oss opp igjen.
– Nå må dere trolig slå Rosenborg i siste serierunde?
– Det er godt mulig. Først skal vi ha Lillestrøm hjemme, og der er det gode muligheter for tre poeng, sier Ranheim-trener Svein Maalen.
Det faktum at det var nettopp rival og storebror Strømsgodset som gikk ned på direkte nedrykksplass etter Mjøndalens trepoenger, synes MIF-keeper Julian Faye Lund er helt prima.
– Det ville betydd alt dersom vi kunne sendt ned Strømsgodset til OBOS-ligaen. Vi tenker først og fremst på oss selv, men det ville vært en enorm bonus, sier Faye Lund etter kampen.

Ranheim-ledelse

Mjøndalen koblet grepet om kampen og hadde ballen mye innledningsvis, men slet med å jobbe seg til farligheter mot Ranheim. Den første omgangen bar tungt preg av at såpass mye sto på spill, for lagene så lite villige ut til å ta mer risiko enn nødvendig.
Spanske Adria Mateo Lopez vartet opp med en sterk prestasjon etter 25 minutter. Etter å ha skaffet seg rom ut høyre, slo han ballen inn til lagkamerat Vegard Erlien. Fra snaut 16 meter plasserte han ballen kontrollert i mål til ledelse for trønderne.
Gleden ble imidlertid kortvarig. Noen minutter senere ble Stian Aasmundsen lagt i bakken innenfor Ranheims 16-meter, og dommeren blåste for straffespark. Danske Tonny Brochmann var iskald og la ballen midt i mål til 1-1.

Effektive Mjøndalen

Ranheim gikk offensivt til verks i den andre omgangen og fikk et par enorme muligheter. Først fikk Jørgen Olsen Øveraas heade fra bare noen få meter på bakerste stolpe. Julian Faye Lund vartet opp med en kruttsterk redning, men i et lite sekund ligger ballen fri på streken. Olsen Øveraas forsøkte å skli ballen i mål, men på imponerende vis klarte keeper Faye Lund å holde den ute. Rett etterpå kom Torbjørn Heggem på til et skudd på direkten fra 16 meter, som sneiet stolpen og gikk rett utenfor.
Likevel var det hjemmelaget som fikk uttelling. En corner landet i beina til Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth med ryggen til mål. Med sitt første touch vendte han opp, og med det andre touchet banket han ballen i mål til 2-1, og på dette tidspunktet var bruntrøyene.
Få minutter senere ble godt til bedre for Mjøndalen, og vondt til verre for Ranheim. Nok en gang scoret hjemmelaget på et hjørnespark servert av Pontus Silfwer. Sondre Solholm Johansen steg høyest til værs og videreførte ballen i nettmaskene til 3-1.
Hjemmelaget holdt unna trykket som Ranheim kom med i sluttminuttene og sikret dermed tre enormt viktige poeng.
Se høydepunktene fra Mjøndalen - Ranheim her!