• Se Mjøndalen - Tromsø 2. påskedag klokken 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss. Slik skaffer du tilgang!
Som lillebror tok Mjøndalen knekken på Strømsgodset med 3-2-seier på Marienlyst fredag. Jubelscenene etter vinsten var enorme, og treneren forteller om en slags euforisk følelse som fulgte i dagene etterpå. Seieren betød så mye mer enn bare tre poeng.
– Dette har gjort noe med selvfølelsen og selvtilliten til mjøndølinger. Det så man også etter kampen, at dette var noe helt spesielt. Vi vant fortjent i en Eliteserie-kamp mot rivalene, på deres hjemmebane. Vi går med haka litt opp og fram denne uka, sier Vegard Hansen i Eurosports Før runden-sending.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53

– Håper ikke vi er så dumme

I neste runde venter Simo Valakaris Tromsø på hjemmebane for MIF. Det er en kamp der bruntrøyene fort må finne seg i å ha favorittstempelet. I hvert fall ifølge bookmakerne.
– Ja, vi blir fort favoritter nå. Men vi må ikke gå i fella og tro at ting kommer til å gå av seg selv. Så dumme håper og tror jeg ingen i Mjøndalen er, sier Hansen, og utdyper:
– Vi må opp mot vårt beste for å få poeng i denne divisjonen. I hver kamp.
Han mener godfølelsen etter seieren sist bør bidra til litt senkede Mjøndalen-skuldre, men at det det på ingen måte er slik at de er helt nødt til å vinne kampen.
– Det blir trenerne sin jobb å regulere riktig selvtillit og tankesett hos spillerne, sier Mjøndalen-sjefen.
Se den ferskeste utvagen av Før runden her! Artikkelen fortsetter under videoen.

Dette vil han jobbe med

Til tross for en god følelse er faktum at Mjøndalen i snitt har sluppet inn tre mål hver kamp så langt denne sesongen, men ni baklengs totalt etter tre runder.
Det er nok mer enn ventet for laget som slapp inn færrest mål i OBOS-ligaen forrige sesong med 24 baklengs på 30 kamper.
– Tre mål per kamp er fryktelig mye. Vi skal ha et møte for å se på de defensive utfordringene våres, for der er vi nødt til å bli bedre. Ellers blir det ikke mye poeng.
Hansen forklarer hvorfor han tror laget har slitt bakover i banen.
– Enkeltspillere merker at nivået og tempoet er høyere her enn i OBOS-ligaen. Og vi har nok å jobbe med. Men det gjør vi med et stort smil om munnen etter seieren i Drammen sist, sier Vegard Hansen.
Kampen mot Tromsø spilles 2. påskedag klokken 18.00.
Sett denne?
Eliteserien
Får Helland til å koke: – Det er uforståelig dumt. Jeg blir faktisk provosert
27/08/2021 PÅ 20:15
Eliteserien
Reagerer sterkt på NFF-grep: – Det der høres helt sjukt ut
21/08/2021 PÅ 09:42