Keepersituasjonen i Mjøndalen var et hett tema allerede før sesongstart, og nå er situasjonen på nytt usikker.

Skademareritt

Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Sousha Makani, som sto de ti siste kampene i forrige sesong etter å ha vært på lån i Sanat Naft Abadan i hjemlandet, skadet seg stygt på en trening i oktober, og røk det fremre korsbåndet i kneet. Dette er en skade som ble antatt å sette han ut av spill i opptil et år. Dermed var det opp til Georges Bokwe å vokte buret til ''bruntrøyene'' denne sesongen. Men i treningskampen mot Sandefjord gikk det galt, og i en duell brakk han beinet på to steder, og var dermed uaktuell for spill resten av sesongen.
Mjøndalen måtte derfor ut på keeperjakt, og valget falt på de to ungguttene Julian Faye Lund fra Rosenborg, og Mathias Eriksen Ranmark fra Molde.
Begge to er på lån, og avtalene går ut 5. August. Mjøndalen-trener Vegard Hansen sier de ikke har tatt noen beslutning på hvordan veien blir videre.
– Vi har verken snakket med klubbene eller de to spillerne det gjelder. Vi har ikke tatt noen beslutning, men jeg ser ikke bort i fra at en av dem får tilbud om å fortsette her.
Rehabiliteringsperioden til Sousha Makani ser ut til å bli kortere enn forventet, dermed kan det være at det blir nok for Mjøndalen å forlenge låneavtalen med kun en av de to keeperne.
– Vi tipper at Makani er klar etter ferien, sier Vegard Hansen til Eurosport.no
Saken fortsetter under videoen

– Forholder meg til låneavtalen

Veien til å bli førstekeeper i sin respektive klubb er nok kortere for Mathias Eriksen Ranmark enn Julian Faye Lund. Molde sitt soleklare førstevalg, Andreas Linde, har nylig vært gjennom en operasjon i menisken, og er ventet utilgjengelig til tidligst August/September. I Trondheim er situasjonen annerledes, og å snike seg foran Andre Hansen og Arild Østbø i keeper-køen kan bli vanskelig for Faye Lund.
Eriksen Ranmark sier han er usikker på hva som skjer når avtalen opphører.
– Både Julian og min avtale går ut 5. august, jeg forholder meg til det, og det tror jeg Julian gjør også. Vi vet ikke noe mer etter det, sier Ranmark Eriksen.
– Molde har Andreas Linde ute, er det noe som gjør at det er mer interessant å komme tilbake til ''rosenes by''?
– Ja, klart det. Jeg forholder meg til at låneavtalen går ut 5. august, jeg håper å få komme inn å spille når jeg er tilbake på lån herfra, sier Ranmark Eriksen.
Julian Faye Lund spilte de fem første kampene før han ble henvist til benken mot Stabæk. Deretter tok Mathias Eriksen Ranmark over i de fem neste kampene, før Faye Lund igjen var tilbake mellom stengene mot Kristiansund sist runde.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03