• Hør Ranheim-gutta i Eurosports Eliteserie-podcast på Soundcloud
Sesongen startet kun med innhopp og cupkamper for Ivar Furu, men etter at Christian Eggen Rismark ble solgt til Brann i august åpnet det seg en dør.
Furu ble etter hvert fast makker med Daniel Kvande i Ranheim-forsvaret – under ett år etter at han kom fra Byåsen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Det har vært et veldig stort steg opp. Ikke minst for motivasjonens del. Jeg hadde vel egentlig ikke trodd at jeg skulle opp i toppen igjen. Først fikk jeg en toårskontrakt hvor jeg tenkte at jeg fikk se hvordan det gikk, så fornyet jeg kontrakten, sier han i Eurosports Eliteserie-podcast.
Å bli fast i forsvaret beskriver 24-åringen på følgende måte:
– Det er en enorm energiboost. Det har gitt meg veldig mye.

Så landslagskompisene få tillit: – Ble veldig stresset

Sunndalingen har vokst opp med Champions League på Lerkendal, men fikk tidlig i karrieren muligheten hos Molde. Som 18-åring fikk han debuten som innbytter i Europa League borte mot Steaua Bucuresti foran over 40.000 tilskuere.
Oppholdet ble likevel ikke slik han hadde sett for seg. I ettertid synes han det er vanskelig å sette fingeren på én ting som gjorde at det gikk galt.
– Jeg tror det var mange faktorer. Jeg mistet mye selvtillit. Jeg følte jeg stagnerte veldig. Jeg ble veldig stresset. Man ser spillere man spiller med på landslag som spiller fast i Eliteserien, så må du spille 2. divisjon for Molde 2 og så vidt hospitere med A-laget, forklarer Furu.
– Det var litt tøft for meg med selvtilliten og mentalt, legger han til.

– Solskjær støvsugde nærmest Norge for gode spillere

Furu har kamper for aldersbestemte landslag fra G16 til U23, men han innrømmer at konkurransen og prioriteringen i Molde overrasket han.
– Det sier kanskje litt om meg og mine ambisjoner, at jeg kanskje ikke stod helt i virkeligheten, men jeg hadde de ambisjonene for meg selv. Det var veldig tøff konkurranse da Ole Gunnar kom. Han støvsugde nærmest Norge for gode spillere. Alt var hentet til Molde, så den konkurransen var beintøff, noe jeg kanskje ikke var helt forberedt på, erkjenner han.
Furu måtte gå noen runder med seg selv for å finne ut hva han virkelig ønsket. Til slutt tok han et valg.
– Jeg kunne gitt opp som veldig mange andre, men fotball betyr såpass mye for meg. Da er det egentlig bare å stå i det. Å stå litt i dritten, så åpner det seg muligheter, forteller han.
Muligheten ble til slutt Byåsen før han altså endte i Ranheim.
– For meg var det viktig å gå til Byåsen for å være en ener igjen etter å ha vært byttet ut. Det var for å få mer ro rundt utviklingen, vite at du står trygt og vokse som person, sier han.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03