I 2017 ble han hentet til Elverum i OBOS-ligaen med lav lønn og en CV som ikke skremte vannet av konkurrentene. Drøye to år senere har han i år scoret ti mål for overraskelseslaget i nord, debutert med scoring på landslaget, blitt hentet til Egypt for nærmere 15 millioner kroner og på mange måter sikret egen økonomisk fremtid med sin personlige avtale.
– Jeg ble tilbudt en veldig bra avtale som var vanskelig å takke nei til. Det føles litt litt kjedelig, men samtidig ville jeg ta denne sjansen, sier Layouni til Eurosport på spørsmål om hvordan det føles å fortalte gulljagende lagkamerater nå.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Klubben – med det svært passende navnet Pyramids FC – holder til i Kairo, og ble grunnlagt for bare elleve år siden, som Al Assiouty Sport. De rykket opp til øverste nivå for første gang i 2014.
Kapasiteten på stadion står oppført til 30.000. De ble ble nummer tre i serien i fjor.
– Det føles veldig bra. Det er en liga som er litt bedre enn Eliteserien, og en klubb som satser på å vinne serien. Ettersom jeg er 50 prosent tunisier vet jeg litt bedre enn de fleste i Norge. Det er en bra liga med bra lag og veldig stor interesse blant innbyggerne.
Eurosport kjenner til at det var en dramatisk innspurt før overgangen gikk i orden, og lenge kunne den falt gjennom grunnet mangel på tid og offisielle papirer i orden.
De siste timene var svært hektiske og det ble ikke bekreftet før i siste liten.
– Ja, det var nervøst, alt løste seg to minutter før deadline, så det var en tøff dag i går, sier han med et smil.
Tidligere onsdag forklarte sportslig leder i Glimt Aasmund Bjørkan til Eurosport at det var vanskelig å ikke selge super-svensken.
– Vi hadde i utgangspunktet ikke lyst til å slippe noen av våre spillere, i og med at vi ligger der vi ligger. Men når denne muligheten dukker opp, så mener vi at det var et riktig salg, sier han.
Layouni var nemlig en man gjerne skulle beholdt i gullkampen som venter Bodø-laget utover høsten. Men forholdene ville det annerledes, forteller Glimts sportssjef.
– Fotballivet er litt sånn at ting plutselig kan skje. Han kunne blitt skadet i morgen, og når en mulighet som dette dukker opp, så føler jeg det hadde vært uansvarlig av klubben å ikke selge.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03