• Mesterfinalen: Se Rosenborg - Molde søndag klokken 16.00 på Eurosport Player og TVNorge
MARBELLA (Eurosport.no):
2018 og starten av 2019 var turrbulent for Rosenborg. Mens klubben sjonglerte mellom trenersparkinger, rettssaker, skademareritt, tilskuersvikt og trenerjakt, forteller Mike Jensen og André Hansen nå om hvordan de jobbet intenst for å holde spillegruppen samlet.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Jeg kunne ikke vært mer stolt over hvordan vi som spillergruppe sto sammen, og ikke slo sprekker, sier kaptein Mike Jensen, og understreker at han hadde god hjelp fra noen av de andre rutinerte gutta på laget. André Hansen var en av dem.
– Det er en av Andrés store styrker. Han tar enormt med ansvar, holder alle andre skjerpet og er ekstremt tydelig, sier kapteinen.
– Jeg tror det er ganske mange lag som hadde falt fra hverandre. Det er fort at det blir grupperinger og klikker, og at man begynner å stå opp mot hverandre istedenfor å stå sammen, sier André Hansen.
Sett dette intervjuet med Mike Jensen etter kampen mot Brann søndag? Saken fortsetter under videoen:

– Vi hadde veldig mange utenomsportslige møter

Spillerutvalget vakte stor oppsikt da de sendte ut en pressemelding på vegne av hele spillergruppa, hvor de ba styret sette inn igjen trenerduoen Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun, da de to nettopp var sparket i sommer. Både Mike Jensen og André Hansen er med i utvalget og de har hatt en travel høst.
– Det er klart, kapteinsrollen var krevende for meg i fjor. Det er mitt ansvar som kaptein å sørge for at vi drar i samme retning, og det er ingen tvil om at det var utfordrende. Men vi klarte det ekstremt godt. Vi hadde veldig mange utenomsportslige møter hvor vi diskuterte hvordan vi skulle løse ting. Da er det godt at jeg føler meg så trygg på denne gruppa. At jeg vet de støtter meg, sier Mike Jensen.
– Jeg og Mike hadde mange samtaler om hva vi følte var galt og hva vi kunne gjøre bedre. Jeg tror ikke jeg hadde vært på tråden med kapteinen en gang i uka i en klubb for eksempel i utlandet. Det er unikt i Eliteserien at man er mye tettere som kamerater. Det gjør nok at man kommer seg bedre gjennom slike stormer som den vi hadde her i fjor, sier André Hansen.
Sett dette intervjuet med Horneland? Saken fortsetter under videoen:

– Vi må slippe oss mer løs på Lerkendal

Keeperen mener det var livsviktig for jobben med å holde gruppa samlet, at de faktisk klarte å bikke marginene sin vei i noen vanskelige, tette kamper.
– Du blir nødt til å snu fokus hele veien. Det er klart, hadde vi tapt søndag, torsdag, søndag, så hadde det nok vært vanskeligere. Men så lenge man kom seg unna kampen, så gikk det an å sette seg ned mandag for å ta tak i de dyptliggende problemene, sier han.
– Jeg var ganske så stolt da vi klarte å dra i land seriemesterskapet, og fikk klemt inn et cupgull også. Det vi klarte å levere gjennom så mange kamper sier litt om lagmoralen og om spillergruppa. Da trenerskiftet kom, så var det spillergruppa som dro det i land, selvfølgelig med hjelp fra de trenerne som var her, sier han.
Kaptein Mike Jensen ser nå frem mot å ha mer sportslig fokus i 2019. Han har satt seg som mål å underholde og begeistre Lerkendal-publikumet mer, og håper han får frihet til det under Horneland.
– Jeg kunne tenke meg en mer underholdende. Jeg skal legge mer energi i å underholde, være mer offensiv og ta flere sjanser. Spesielt på Lerkendal, der vil folket ha flere mål, og da må vi slippe oss litt mer løs. Så kan det være det kommer til å koste i enkeltkamper, men forhåpentligvis vil det betale seg i lengden. Vi må sprudle mer og vise mer energi. Jeg er ingen ballkunstner, men også jeg kan dra frem noen triks og vise litt mer humør offensivt, lover Jensen.
  • Mesterfinalen: Se Rosenborg - Molde søndag klokken 16.00 på Eurosport Player og TVNorge
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03