• Se Mjøndalen – Sarpsborg 08 søndag 18:00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss 2 - sikre deg tilgang her!
BODØ (Eurosport):
Det er utvilsomt god atmosfære i Mjøndalen-leiren på hotellet i Bodø morgenen etter 0-0-kampen mot serietoer Bodø/Glimt. Latteren sitter løst ved frokosten, som ble ekstra hyggelig av et gjensyn med eks-kollega Ivar Forn.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Keeperen som fikk mye oppmerksomhet rettet mot seg i 2015, da Mjøndalen sist var oppe, både gjennom TV 2-serien «Alle gutta» og til tider noe varierende keeperspill.
Gjensynsgleden var uansett på topp blant spillerne som også var i troppen den gang; Joackim Olsen Solberg, Christian Gauseth og Stian Semb Aasmundsen.
– Veldig hyggelig å se han igjen, sier sistnevnte til Eurosport etter frokosten.
Les også: Legger fotballskoa på hylla

Første laget til å holde nullen på Aspmyra i år


Midtbanemotoren la ned sin andel kilometer i det som ble en defensiv krigekamp mandag kveld, der Vegard Hansen justerte fra «normal» 4-3-3 til en 4-4-1-1 med Gauseth bak Fredrik Brustad på topp.
– Det ga en boost å holde nullen her oppe og selve poenget kan avgjøre mye. Prestasjonen defensivt var bra. Vi snakket en del om taktikken, vi ville gjerne vende på v’en fra den vanlige 4-3-3 for å få litt bedre kontroll. Vi må ta hensyn til motstanderne også, forklarer Aasmundsen.
– Hadde dere trua på at dere skulle bli første lag til å holde nullen på Aspmyra?
– Jaaaaa, kanskje ikke helt, for å være helt ærlig. Det ble en defensiv innstilling og vi vet at når vi har den så er vi gode. Mot Brann og Haugesund holdt vi nullen, nesten i Molde også, så vi kan.
Les også: Bruddskade for TIl-nøkkelspiller

– Så styggere ut forrige gang

Nå venter en nervepirrende bunnstrid der fem lag står på 25, 24, 24, 24 og 23 poeng – Mjøndalen er fortsatt sist av kvintetten som ligger mest utsatt til.
– Det er mange interne oppgjør i bunn. Får vi to seire på de tre hjemmekampene, så begynner vi å nærme oss. Får vi 30 poeng så er det hvert fall greit, da får vi kvalik, mener duracellkaninen.
Han vendte hjem fra Kristiansund til Nedre Eiker før denne sesongen og var forberedt på en ny, tøff sesong for å overleve. Sist, i 2015, fightet MIF med Start om å være det minst dårlige laget: Start vant ingen av sine siste 15 kamper, men holdt likevel plassen med ett poeng.
Årsaken? Mjøndalen vant ingen av sine siste 10 kamper de heller.
– Det var muligheter den gang også, men det så styggere ut. Vi hadde trua, men da ble det kun en fight om kvalik – og det kunne vi klart, Start var også veldig svake og vi burde ha slått dem der nede (1-1 i runde 28). Da hadde vi klart kvaliken. Det er lignende nå, men jeg føler vi er bedre rusta og litt mer solide, sier Aasmundsen.

Hjemmeformen avgjør

29-åringen mener at dårlig uttelling på hjemmebane har ødelagt for bruntrøyene så langt. MIF ligger nest sist på hjemmetabellen med kun tre seire.
– Vi har hatt noen fine hjemmekamper der vi har dominert mye, og har egentlig en god følelse der. Tromsø, Lillestrøm, KBK, og til en viss grad Godset, er kamper der vi har vært best, men kun spilt uavgjort. Også har vi vunnet noen gode kamper, mot Odd, Brann og Stabæk. I alle fall på våren skulle vi hatt tre poeng der vi mista seieren på slutten. Vi må prøve å få til de prestasjonene der igjen, sier Aasmundsen og tenker på de tre gjenstående mot Sarpsborg 08, Ranheim og Vålerenga.
Alle tre mot lag i nedrykkssumpa, inkludert Vålerenga, overraskende nok. Et mulig drømmescenario for MIF er om Oslo-laget kommer til Consto Arena i begynnelsen av desember og ha poeng, men blir sendt ned av Mjøndalen.
– Det hadde vært helt rått. Det kan jo bli en avgjørende kamp, men får de én seier så er det greit for dem – men det er ikke sikkert de gjør det før det, sier Aasmundsen.
– Det er ikke akkurat en trygghet, men det å ha mulighet til å avgjøre sjøl er viktig, oppsummerer han, før han vender tilbake til kortspillet med tre av lagkompisene.
Sett denne?
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43