– Vi vet at om vi skal henge med i dette selskapet, må vi jobbe litt hardere enn resten. Vi må være ydmyk, vi må være sulten og vi må ha inn de riktige typene som har det i seg. Om du tror at ting går av seg selv, så vil den berømte slagsiden på ett eller annet tidspunkt komme, sier Christian Michelsen i Eurosports Eliteserie-podcast.
Kristiansund ble stiftet i 2003 og siden den gang har klubben ennå til gode å fullføre en sesong med en dårligere tabellposisjon enn året før. Nå skal Michelsen, som i fjor ble nominert til årets trener i Eliteserien og tok over trenerrollen i 2014, lede laget inn i sin tredje sesong på øverste nivå i Norge. Selv tenker han ikke over statistikken.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Vi er veldig rolige angående tabellplasseringene. Alle andre er veldig opptatt av det, men vi tenker ikke noe over det, sier han.

Bærebjelkene i klubben

– For noen år siden, så bestemte vi oss for at vi ville ha noe som alltid skulle kjennetegne oss. Det er noe som heter MELD i Kristiansund, forteller KBK-treneren.
MELD er sammensatt av mentalitet, engasjement, løpskraft og duellstyrke. Det er dette som er Kristiansunds bærebjelker og målsetting i klubben.
Michelsen forteller at han er veldig opptatt av dette når de henter inn nye spillere til klubben, og trekker fram fjorårets sommersignering Flamur Kastrati som et eksempel.
– Vi var veldig tydelig på at vi måtte få inn noen som var like god som Bamba, og der var vi heldig med Kastrati. Han er veldig sulten på å bli bedre, så han er en perfekt match for KBK, sier 42-åringen.

Ligger i den lokale kulturen

KBK-treneren forteller at de som nordmøringer, er vant til å kjempe.
– Om det er verftet som ble lagt ned, eller om det er sykehuset som ble plassert en annen plass enn det vi ønsket, så er nordmøringer alltid klar for kamp, sier han i Eurosports Eliteserie-podcast.
Kristiansund har jobbet jevnt over de siste årene og svært få forutså den meget imponerende 5. plassen klubben fikk forrige sesong. Michelsen er derimot klar på at klubben kommer til å fortsette å jobbe hardt.
– Vi har ambisjoner om å bli et bedre fotballag også i år. Så får vi se hvor gode vi er til slutt. Jeg tror det er viktig å ha føttene godt plantet på jorden, se hvem vi konkurrerer mot, og bare ha et brennende ønske om å få det til i lengden, forteller Kristiansund-treneren.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03