KRISTIANSUND/TRONDHEIM (Eurosport.no):
Det gikk ikke lang tid fra overgangsvinduet stengte til det begynte å gå rykter om spillere på vei mot klubb-bytte fra nyttår. Torgil Øwre Gjertsen har foreløpig avventet et kontraktsforslag fra Kristiansund og står fritt til å signere for en ny klubb fra 1. januar.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00

– Aktuell hvis han er dyktig nok

Eirik Horneland er ikke avvisende til ideen, som han vanlig er når han blir konfrontert med navnet på trønderske fotballspillere.
– Vi følger alltid med de beste trønderne og hvis han er dyktig nok til å spille for Rosenborg så kan han være aktuell. Men akkurat nå så konsentrerer vi oss om de som skal spille her ut sesongen, sier Horneland til Eurosport i solskinnet i Trondheim torsdag ettermiddag.
Selv sier Gjertsen til Eurosport:
– Jeg fikk et kontraktstilbud fra Kristiansund i sommer, som jeg valgte å avvente litt med. Jeg har verken avslått det eller godtatt det. Så får jeg se når sesongen nærmer seg slutten.
Sett denne?

Kyniske som faen

For Kristiansund er det ikke en uvanlig situasjon å ha mange spillere med relativt kort tid igjen av kontraktene. Derfor lar ikke KBK-trener Christian Michelsen seg stresse, selv om han har både Amidou Diop, Henrik Gjesdal, Erlend Sivertsen, Bendik Bye, Jesper Isaksen og Gjertsen på utgående, samt en hel haug spillere med kontrakt ut 2020.
Samtidig kommer han med en klar pekefinger retning dem med kort tid igjen av kontrakten.
– Vi er ute etter sultne gutter som gir oss et signal om at det er her de har lyst til å være med. Så utover høsten kommer vi til å være kyniske som faen. Vi er KBK og her er det folk som har lyst til å være med som får spille. Resten kan begynne å tenke på framtida si. For her fokuserer vi på vår framtid, sier Michelsen til Eurosport.
Før han legger til:
– Det er ekstremt viktig framover, én ting er kontinuitetsbærerne, men hele kollektivet må stå samlet og gi oss signaler om at de har lyst til å være med videre.

– Du skal ikke kødde

Med kontinuitetsbærerne mener han brødrene Dan Peter og Pål Erik Ulvestad, Andreas Hopmark m.fl, som har vært i klubben lenge. Samtidig understreker Michelsen at kortere kontrakter har vært en nødvendighet for klubben.
– Det handler om respekt overfor lagkameratene sine også, vet du. Du skal ikke kødde. Det har gått fort for oss i KBK, vi har klatret fort, og i den sammenheng har vi ofte hatt korte kontrakter med tanke på risiko. VI har strengt tatt gjort det sånn fordi vi ikke har visst hvor vi er det kommende året, forklarer suksesstreneren.
Sett denne?

Får støtte av Kastrati

Flamur Kastrati signerte for tre år da han flyttet til Nordmøre i fjor sommer. Han støtter sjefen sin i det å opptre kynisk mot spillere på utgående kontrakt.
– Til syvende og sist må klubben tenke på seg selv. Om det er meg eller nummer 24 i stallen må du vise at du er god nok for det eventyret som er skapt her. Om du ikke vil forlenge med klubben din, så må du i alle fall vise at du er god nok for noe annet, sier Kastrati til Eurosport.
Kontraktsdiskusjoner er et spill som går begge veier. Både spiller og klubb kan ha motiver for å vente med å re-signere. Det har Kastrati selv dårlige erfaringer med.
– Etter min mening blir det litt for tynt å si at «jeg har lyst til å vente og se hva som skjer». Du må vise til enhver tid at du ønsker å være med og forbedre deg. Du har bare noe å tape om du venter og venter, det har jeg vært med på før og tapt tidligere. Ta tidlige valg er det beste i sånne situasjoner, anbefaler Kastrati.

– Vi får tåle spekulasjoner

Tilbake i Trondheim sier Horneland at han ikke vil spekulere i hva Gjertsen kan tilføre et Rosenborg-angrep. Angrepsspilleren hadde en sensasjonelt god høst i Eliteserien da han kom fra Ranheim sommeren 2017, men siden har det stoppet opp med målpoeng. Gjertsen har ikke scoret på de 25 siste kampene i Eliteserien.
– Jeg har ikke tenkt så mye på det. Overgangsvinduet er akkurat lukket, jeg syns alltid det er deilig
– Og vi er i gang igjen med maset vårt...?
– Også går det en uke også er vi på’n igjen, og det må vi akseptere. Men vi har et tydelig fokus på dem som er her og skal du komme til Rosenborg skal være en dyktig fotballspiller, sier Horneland.
Sett denne?
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59