• Se Kristiansund - Brann Lørdag 23. februar kl. 17:00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1
– Vi har per dags dato 24-25 spillere med de to keeperne som var med oss til Gran Canaria. Det er den type tropp vi ønsker å ha. Man skal aldri si aldri, det kan hende noen kommer inn. Men vi er veldig fornøyde med den gruppen vi har i dag, sier Christian Michelsen i Eurosports Eliteserie-podcast.
Forrige sommer mistet klubben storscoreren Daouda Bamba til Brann og denne vinteren har de mistet keeper-profilen Sean McDermott. Til tross for dette er Michelsen fornøyd med spillerstallen han har til rådighet så langt, og det er ikke første gang han har mistet nøkkelspillere i et overgangsvindu.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Siden Michelsen tok over som hovedtrener i 2014 har Kristiansund mistet store profiler som Jean Alassane Mendy (KSC Lokeren), Benjamin Stokke (Randers) og Daouda Bamba (Brann). Likevel oppnådde klubben sin 15 sesong på rad med en bedre tabellplassering forrige sesong.
Flamur Kastrati kom inn i fjor sommer og puttet fire ganger på åtte kamper etter han erstattet Bamba. Før denne sesongen har 22 år gamle Kristoffer Hoven kommet til nordmøre fra Hønefoss. Han puttet 19 mål på 24 kamper for laget fra Ringerike som rykket ned fra PostNord-ligaen i fjor.
– Han er en spennende spisstype. Vi vet han har mye mål i seg og scoret mye på lavere nivå. Så får vi se om han kan gjøre det på øverste nivå også, sier Kristiansund-treneren.

Fotrapp midtbanespiller

Sverre Økland forlot Kristiansund tidligere i vinter til Ull/Kisa, som spilte opprykksplayoff forrige sesong. Inn har en annen spiller som spilte opprykksplayoff forrige sesong kommet. Den 23 år gamle midtbanespilleren Haris Cirak spilte 26 kamper i fjor og var en viktig del av overraskelseslaget Nest-Sotra, som endte på en 6. plass i OBOS-ligaen forrige sesong. Kontrakten til svensken gikk derimot ut etter sesongslutt og han gikk gratis til Kristiansund foran årets sesong.
– Han har fått mye av æren for at Nest-Sotra hadde den sesongen de hadde i fjor. Han er en fotrapp midtbanespiller som er veldig god med ballen i beina, forteller treneren om den nye signeringen sin.
I tillegg til Cirak har Kristiansund også signert færøyske Meinhardt Egilsson Olsen i dette vinduet. Vingen kommer fra B36 Torshavn og var involvert i 16 mål på 25 kamper forrige sesong i den færøyske toppdivisjonen.
– Han er en spennende spiller. Ikke noen startellever-spiller per dags dato, men han har forutsetningene til å bli det. Han er direkte i spillestilen og en typisk KBK-spiller, forteller 42-åringen i Eurosports Eliteserie-podcast.

Keeperjakt

I tillegg til gode spisser har også Kristiansund kunne gledet seg over en god keeper de siste to sesongene. Sørlendingen Sean McDermott kom i 2017 og var en viktig brikke forrige sesong, hvor Kristiansund til slutt endte opp på en historisk 5. plass.
– Det er alltid spennende når man skal erstatte profiler, men det gror alltids fram nye profiler. Vi har veldig troen på de guttene som skal gjøre opp om plassen som nummer en i år. Trond Hjelle er en veldig dyktig keepertrener som har øye for detaljer som ikke hovedtreneren har, så han skal ha all ære for at Sean ble hentet til klubben og det han har prestert, forteller Michelsen.
McDermott har reist til rumensk fotball og storlaget Dinamo Bucaresti. Dermed har klubben vært på keeperjakt den siste tiden, ettersom estiske Andreas Vaikla nå er eneste keeper i A-lagsstallen. Tidligere i vinter har de hatt senegalesiske Morice Mbayem og armeneren Arsen Beglaryan på prøvespill uten at noen av de har fått kontrakt.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03