Oppgjøret skulle i utgangspunktet bli spilt på Ullevaal stadion førstkommende søndag. I en pressemelding skriver Norges Fotballforbund at årsaken er nedbørsmengdene som er varslet natt til søndag og kampdag.
– EM-kvalifiseringskampen mot Sverige spilles på Ullevaal allerede 26. mars, og med helgens varslede nedbørsmengder er risikoen for å ødelegge banen til landskampen for stor. Vi beklager dette overfor alle som har gledet seg til kamp, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
«NFF vurderte å flytte kampen, men vil i samråd med Norsk Toppfotball og rettighetshaver se på muligheten for å spille Mesterfinalen senere i år. Alle som har kjøpt billett kan kontakte Ticketmaster for refusjon av kampbilletter», heter det i pressemeldingen.
Noen små timer senere kom likevel en god erstatning på plass for klubbene. Lagene er blitt enige om å møtes til treningskamp i Abrahallen søndag. Det bekrefter Rosenborg på sine nettsider.
Kampen er egentlig møtet mellom siste års vinner av Eliteserien og NM-vinneren. Siden Rosenborg vant både serien og cupen, er serietoer Molde motstander.
Trønderne har gått seirende ut av de to siste. Det ble 2-0 mot Brann i Bergen i 2017, og 1-0 over Lillestrøm på Åråsen i fjor.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03