TRONDHEIM (Eurosport.no):
Til tross for salg av Christian Eggen Rismark, Kristoffer Løkberg og Aslak Fonn Witry mener Svein Maalen at 2019-utgaven av Ranheim ikke står noe tilbake for laget som gikk til klubbens første Eliteseriestart i fjor.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Nei, hvis vi sammenligner oss med oss selv på dette tidspunktet i fjor, er vi ikke svekka. Til forskjell fra da har vi nå en hel klubb med et års eliteserieerfaring i bagasjen, sier Svein Maalen, men vedgår selvfølgelig at klubben gjerne skulle beholdt de tre.
– Det er klart det var viktige spillere som forsvant, men vi må selge, sånn er det i denne klubben. Nå er vi avhengige av at stegene som mange tok i fjor, må tas av nye i år. Det får de i hvert fall muligheten til.

– Ingen kan ta hans plass

Olaus Skarsem, 20-åring innleid fra RBK, og Adria Mateo Lopez (23) fra Levanger er hentet inn i Løkbergs posisjon, men Maalen understreker at han ikke forventer verken av dem, eller noen andre i klubben, å ta Løkbergs plass.
– Typen Løkberg er eksepsjonell i norsk sammenheng. Ingen kan ta hans plass som ledertype. Men flere her har ytret at de skal ta mer plass nå som han er borte, så til sammen skal vi fylle tomrommet, sier han.
Ivar Furu tok plassen til Christian Eggen Rismark da han dro til Brann i fjor. Han er fortsatt i stallen og får i tillegg konkurranse fra nok en 20-åringen innleid fra RBK; Torbjørn Heggem.
Da Fonn Witry var skadet i høst spilte Øyvind Alseth på høyrebacken. 24-åringen signerte nettopp ny kontrakt, og alt tyder på at Maalen er fornøyd med erstatteren han har funnet i egne rekker.
I tillegg til erstatterne har klubben signert en ny spiss i Ivar Sollie Rønning, som er fra Levanger, men nettopp har lagt tre sesonger i HamKam bak seg.
Sett denne? Artikkelen fortsetter under videoen.

Mer profesjonalisert

Dermed er Ranheim tro mot seg selv i dette overgangsvinduet, og henter unge trøndere og spillere fra lavere divisjoner rundt om i Trøndelag. Likevel mener Maalen laget stiller svært konkurransedyktig i Eliteserien i 2019.
– Her i Ranheim er vi inspirert av å se at hardt arbeid tar oss langt. I år har vi også litt større budsjett som gir rom for å være litt mer profesjonelle.
For Ranheims del betyr det at spillerne ikke trenger å ha fullt så mye inntekt på sida av fotballen, og den ekstra tiden blir brukt på å gå bedre forberedt til treningene.
– Det som er nytt i 2019 er at vi har mer tid sammen i forbindelse med treningene. Vi spiser lunsj sammen tre dager i uka, og vi har mer tid samla foran taktikktavla. I tillegg har spillerne mer individuell trening i styrkerommet, sier Maalen.
– Kan dere gjøre som Kristiansund og prestere enda bedre i den vanskelige andresesongen?
– Vi velger å kalle det den artige andresesongen. Vi kan lære av innstillinga de gikk til kamp med både hjemme og borte også i sesong to. Ingenting er farlig. Vi må være offensive og uredd og prege kamper. Vi skal tenke at vi MÅ ingenting. Det er bare å glede seg.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03