Brann - Tromsø: 1-3
Etter fem minutter ble Simen Wangberg hjulpet av banen etter en duell foran Tromsø-målet. Dauda Bamba landet oppå Wangberg og Tromsø-spilleren fikk en albue i ansiktet. Han ble liggende nede lenge, men kom seg til slutt opp.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Det ser ut som han gjør det bevisst. Han gjør jo en bevegelse, det er ikke en naturlig bevegelse det der, sa Eurosports ekspert Joacim Jonsson Fotball Direkte-sendingen.
Wangberg blødde fra leppen og var tydelig dårlig da han fikk hjelp av banen og ble byttet ut. Han ble kort tid etterpå sendt til sykehus.
– Er det bevisst så er det ikke noe å diskutere, da er det bare å gi han det røde kortet, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.
Etter 22 minutter satte omdiskuterte Bamba inn ledelsen til Brann. Da hadde ekspertene i studio sett situasjonen med Wangberg flere ganger.
– Vi har nå konkludert med at Bamba skulle vært utvist. Helt soleklart etter å ha sett det nok ganger. Paradoksalt nok så er det han som har scoret for Brann, sa Rekdal i studio.
Jonsson mente det er en situasjon NFF må ta tak i. Noe Rekdal var enig i.
– Det kommer de til å gjøre, det er ikke tvil om at det er en intensjon med å treffe motspiller med albuen, som Bamba gjør og Wangberg må jo forlate banen.
Se hele studio-praten her. Saken fortsetter under videoen:
Etter 39 minutter satte Vito Wormgoor inn selvmål og utlignet dermed for Tromsø. Flere mål ble det ikke i første omgang.

Bamba forklarte

I pauseintervjuet ble Bamba spurt om situasjonen med Wangberg.
– Jeg falt og når man faller ned så vet man ikke hvordan man skal kontrollere seg, man prøver å lande. Jeg synes synd på han og for at han måtte gi seg. Jeg håper det ikke er så ille og jeg håper han blir bra igjen fort.
– Så det er ikke med vilje?
– Nei, nei, nei, sa Bamba til Eurosport i pausen.
Eurosport fikk også opplyst i pausen at Wangberg var på sykehuset og at det etter forholdene stod bra til med han.
Etter kampen beklaget Branns sportssjef, Rune Soltvedt episoden.
– Det er ikke noe vi ønsker at skal skje. Vi vil først og fremst beklage til Wangberg og håper det vil gå bra med han, sa han til NRK og fortalte at Bamba er skuffet og lei seg.
Se intervjuet med Bamba. Saken fortsetter under:

Tromsø-scoringer

Etter 55 minutter satte Onni Valakari inn en perle og sørget for ledelse til bortelaget. Med ca. et kvarter igjen økte Tromsø-ledelsen. Robert Taylor slo inn foran Brann-målet hvor Fitim Azemi ventet og fikk stanget ballen inn bak Håkon Opdal.
– Det var utrolig deilig. Sårt trengt tre poeng, også er det ekstra deilig å slå Brann på Brann Stadion. Det er ikke lett å komme her og ta noe som helst, sa målscorer Azemi etter kampen.
Se intervjuet med Tromsø-trener Simo Valakari her:
To minutter før ordinær tid reduserte Azar Karadas for Brann. På overtid av overtiden kom Brann til en stor sjanse, men Tromsø ble reddet av Gudmund Kongshavn i Tromsø-målet. Dermed endte det med seier til bortelaget.
– Dette er ikke første gangen vi strever litt. Vi må sette oss ned å snakke om det, for fansen ønsker å se et annerledes Brann. I dag var det en ny knock-out, så vi må se hva vi kan gjøre bedre før de situasjonene som et frispark. Vi må fokusere på vårt spill, sa Wormgoor etter kampen.
– Akkurat nå er jeg bare veldig, veldig skuffet. Det var kanskje vår svakeste kamp i år og i en veldig viktig kamp. Så det er veldig skuffende, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen etter kampen.
Nilsen fikk også se situasjonen med Bamba og Wangberg.
– Jeg klarer ikke å se det. Men det er klart hvis han tar albuen å klinker ned, jeg klarer ikke å se det på den avstanden her, men det skal han jo selvfølgelig ikke gjøre. Jeg må se det i detalj, men vi skal jo ikke slå en albue i han, sa Brann-trengeren.
Neste kamp for Tromsø er mot Haugesund 1. september kl. 18.00, mens Brann møter Lillestrøm.
Se høydepunktene fra kampen her:
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21