OSLO, VALLE (Eurosport.no):
Etter treningskampen mot Strømsgodset i LSK-hallen for to uker siden la angrepsspilleren ut om lungeplagene han har slitt med i vinter.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Den siste tiden har han blitt undersøkt av spesialister og fått medisiner som skal få bukt med problemene.
– Legene bruker termer som jeg ikke helt skjønner, sier Herrem, med et smil om munnen, før han forklarer:
– Det er snakk om en betennelse på luftrøret som gjør at jeg ikke får tilstrekkelig med oksygen rundt i kroppen. Det har ligget i skvis. Da får jeg syre i beina, tung pust, høy puls og slike ting.
Se høydepunktene fra VIF - Glimt her! Saken fortsetter under videoen.

– Som en blodøkt

31-åringen merker allerede bedring fra hvordan det var på sitt verste. Han synes tidvis det har vært ekkelt med utfordringene, som han ikke har visst hva handler om før den siste tiden.
– I begynnelsen var det veldig ekkelt og ubehagelig. Bare det å varme opp var som en blodøkt. Jeg har gått sliten hele tiden. Om jeg så har vært hjemme, eller når jeg har gått. Det er veldig tungt når man ikke engang vet hvorfor det er slik. Er jeg dårlig trent? Er det ditten, eller datten? sier han.
Derfor har det vært ekstra tungt på trening denne vinteren.
– Man lærer seg å jobbe med hodet. Sånn sett kommer det noe godt ut av dette også. Jeg har snakket åpent om det, for lenge har jeg ikke ant hva det har dreid seg om, sier han til Eurosport.
Likevel har han fått spilletid mot tampen av flere oppkjøringskamper. Mot Vålerenga fredag fikk han også noen minutter, da Glimt tapte 2-3.

Hyppige sykehusbesøk

Så sent som torsdag var han på sykehuset for ytterligere undersøkelser.
– Jeg har begynt på sterkere medisiner som skal åpne opp i lungene. Det har ikke fått full virkning ennå, men om et par uker skal det ha full effekt. Jeg håper ting blir bedre og bedre frem til det, sier Herrem.
Nå gleder han seg til lagets treningsleir på Marbella. Der blir den norske vinteren byttes ut med en god bråte plussgrader og grønne baner.
– Nå er jeg positiv. I Marbella får vi bedre temperaturer og medisinen skal fungere. Det kjenner bedre, men ikke hundre prosent. Nå har jeg vendt fokus fremover, og vil bidra med mål og å hjelpe til med seier, sier Geir André Herrem til Eurosport.no.
Etter salget av Kristian Fardal Opseth har de gule og svarte bare Endre Kupen som spiss, i tillegg til Herrem.
Her forteller Herrem om plagene etter kampen mot Strømsgodset for to uker siden.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03