Plassering 2019 - 4
Nøkkelperson
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Dag-Eilev Fagermo. Den karismatiske treneren har en enorm makt i Odd og bestemmer det meste rundt sport. Det er lite å si på hans kvaliteter som trener og det å skape gode lag. Det har han klart gang på gang. Det har dog gått litt troll når ting skal avgjøres, og per i dag savner han å sette prikken over i-en i Skien-klubben. Nå begynner det å forventes at man klarer å stå løpet og tar medalje eller nå cupfinaler igjen. På spillerlogistikken har han tidligere vært litt konservativ, men jeg synes han begynt å mykne litt de siste vinduene. Kan vi håpe på et gjennombrudd i 2020?
Troppsituasjon
De fleste spillerne har avtale videre og det ser slik sett solid ut, men troppen er tynn, syltynn. Espen Ruud blir et år eldre og det må hentes inn et høyreback alternativ. Det samme kan sies på motsatt side, der det ikke finnes noen erstatter til Birk Risa. Stoppertrioen er solid. På midtbanen går avtalen til Oldrup Jensen ut. Jone Samuelsen har lagt opp. Lengst fremme går låneavtalen med Moussa Njie ut ved årsskiftet, og det er høyst usikkert med Børven. Odd har allerede signert Kachi fra Sandens Ulf som kan bekle alle de tre øverste posisjonene. I tillegg er Elias Skogvoll fra Mjølner signert, men han trenger trolig tid til å akklimatisere seg. Det brenner litt i alle lagdeler og forsterkninger må inn.
Trenersituasjon
Se nøkkelperson.
Økonomi
Odd driver sunt og økonomien er trygg, uten at de har masse penger å spandere på spillerkjøp. De er dog relativt konkurransedyktige på lønn.
Keepere
Sondre Rossbach har ønsket seg ut en årrekke, men ser ut å bli også i dette vinduet. Bak ham har man solide Egil Selvik. Odd er godt besatt på keeperplassen også i 2020.
Forsvar
Godt, men syltynt. Antallet forsvarsspillere i Odds stall er få, og skal man ha ambisjoner om å være i toppen så må det gjøres noe i dette leddet. Espen Ruud må ha konkurranse på høyrebacken, kanskje til og med en som stjeler hans plass. Hvis man da ikke gir Kevin Egell-Johnsen sjansen. Unggutten fikk proffkontrakt i sommer, men de turte ikke satse på ham i høst. Kanskje kan han med en vinter være en utfordrer til Ruud. Det trengs også et cover på venstreback. Stoppertrioen er god, men skal Bjørtuft også konkurrere som midtbane, må det inn en mann til her.
Midtbane
En lagdel som var seriens beste på vårsesongen. Nordkvelle leverte til 20 i stil og Oldrup var en av seriens aller beste spillere. På høsten var Oldrup skadet og en skygge av seg selv. Nordkvelle fant heller aldri rytmen og måtte vikariere som høyreback til tider. Vebjørn Hoff som var en av seriens beste i 2018, hadde en svak sesong. Kanskje ser vi ham tilbake på godt gammelt nivå i 2020, det trengs. Kanskje kan Kaasa stabilisere seg på et høyt nivå kommende sesong. Andre Sødlund har aldri hatt tillit hos Fagermo etter at han kom fra Sandefjord og det er trolig han finner seg en ny klubbadresse i vinter. Josh Kitolano blir et år eldre, men alt i alt trengs enten at Oldrup re-signeres, eller nytt blod inn i denne lagdelen
Angrep
I denne lagdelen var det strengt tatt kun Torgeir Børven som leverte varene i 2019. De andre angrepsspillerne leverte så vidt målpoeng. Her må det handles inn minimum en kantspiller, i tillegg til nevnte Kachi og Skogvoll som allerede er klare. Siden må Odd ha planen klar hvis Børven forsvinner. Moussa Njies låneavtale går ut. Hans bror Bilal har avtale, men har aldri klart å ta det neste steget i Odd og jeg mistenker at han forsvinner ut i vinter.
I tillegg har vi Filip Delaveris. Stortalentet som tok Eliteserien med storm, men kom i unåde hos Odd-ledelsen da han ikke ønsket signere ny avtale til de betingelsne han ble tilbudt. Høstsesongen var preget av skader, men også dette kontraktsbråket, og vi fikk aldri se unggutten på samme nivå som i sommer. Jeg er meget spent på hvordan Fagermo og Odd angriper denne situasjonen. Delaveris har kun seks måneder igjen av avtalen. Vil de gi ham tillit i oppkjøringen for å prøve å få signert ny avtale med ham, eller velger de å skyve ham ut i kulden? En ting som er sikkert er at Delaveris er god nok for dette laget og en løsning på kantproblemet. Om jeg var Odd, ville jeg gått «all in» for å få løst flokene. Jeg er rimelig trygg på at alle andre løsninger vil bli betraktelig dyrere. En annen unggutt Odd håper på, er Marius Bustgaard Larsen, som har levert godt på junior og rekrutt.
Realistiske signeringer
Thomas Lehne Olsen. Jeg mistenker at Børven blir solgt ut av landet. Det er kanskje hans siste sjanse til en god utenlands avtale. Lehne Olsen er den perfekte erstatteren. Svært realistisk å få til etter LSKs nedrykk.
Flamur Kastrati. Kastrati er også en mann som hadde kunnet fulgt etter Børven. Har egenskaper til å dekke midtspissrollen i Odd.
Fredrik Oldrup Jensen. En re-signering av Oldrup mener jeg hadde vært det optimale for Odds BK. Han kommer riktignok fra en middels høst, men kanskje er det også det som gjør ham som en realistisk kandidat. Han er skreddersydd for rollen og skal de ha inn en erstatter på samme nivå, vil det koste enda mer.
Prognose 2020
Det er litt uvisst rundt Odd foran kommende sesong. Vi skal huske på at Skien-klubben var et av de mest effektive lagene i Eliteserien i 2019 sett ut fra målsjanser. Det kan fort slå tilbake neste sesong. I tillegg er troppen hos Odd, tynn og man risikerer å miste årets målkonge. Odd må levere i dette overgangsvinduet, hvis det skal være håp om medaljer.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03