FKH fikk med seg et poeng fra Nadderud: – Kanonfornøyd

Oppdatert 04/08/2019 klokken 20:54 GMT+2

Etter et tett kampprogram den siste tiden var Jostein Grindhaug fornøyd med å få med seg poeng fra Nadderud.

Stabæk

Stabæk - Haugesund 1-1 (0-0)
I Jan Jönssons fravær ledet Øystein Garborg Stabæk. Etter en målløs første omgang sa assistenttreneren følgende til Eurosport:
– Vi må kontrollere kampen ved å etablere et spill, og vi må litt høyere med presset vår og stresse Haugesund.
Hans ord må ha gått inn hos Stabæk-spillerne. Etter kun få minutter tilbake på banen satt Andreas Hanche-Olsen 1-0. Men gjestene de svarte, og Kristoffer Veldes scoring sørget for poengdeling på Nadderud.
Haugesund-trener Jostein Grindhaug hang ikke med hodet da han snakket med Eurosport etter kampen.
– Det er alle muligheter for tre poeng, men det viser seg vanskelig når du har hatt såpass med cup-kamper og europacup. Jeg er kanonfornøyd med det ene poenget vi får i dag. Jeg synes det er en voksen forestilling.
Se hva Garborg tenkte om poengdeling (saken fortsetter etter videoen):
I Stabæks første kamp uten Boli ble Daniel Braaten og Ola Brynhildsen plassert på topp, og nysigneringen Yaw Amankwah og Sammy Skytte fikk tillit fra start.
De første 30 var jevnspilt med få store muligheter. Etter en halvtimes spill banket gjestenes Mikkel Desler til fra rundt 14 meter, men Marcus Sandberg i buret blokkerte. Returen endte i kveldens første corner, som ble av det ufarlige slaget.
Minutter senere satt Kristoffer Velde Stabæks målvakt på en ny prøve, men Sandberg vartet opp med en ny god redning. Før pausen kom FKH til nok en stor mulighet, denne gangen ved Pedersen, men igjen holdt Sandberg hjemmelaget inne i kampen.
Gjestenes Fredrik Pallesen Knudsen ble liggende nede etter litt over halvspilt omgang. Bergenseren forlot banen for egen maskin, men måtte byttes ut.
– Han har slitt med en legg vi ikke finner helt ut av, og det fungerte ikke i dag heller, sa Grindhaug etter kampen.
Mens Haugesund avsluttet første omgang best, var det hjemmelaget som startet de siste 45 med mest trykk i spillet. De blåkledde trengte under fem minutter før presset resulterte i en scoring. Hjørnesparket fra Luc Kassi svevde over hele feltet før ballen endte hos Hanche-Olsen, som gjorde 1-0. Forrige gang kapteinen scoret i Eliteserien var i 2017.
– Det er artig å score mål. Du så sikkert på feiring hvor ofte det er jeg scorer mål. Det var stort det, sa en smilende 22-åringen etter kampen.
Se hele intervjuet med Hanche-Olsen (saken fortsetter etter videoen):
Etter scoringen fortsatte gutta fra Stabæk å styre spillet, men fotball snur fort. Mannen som lager softis når han ikke spiller fotball, Kevin Krygård, serverte Velde, som denne gangen lykkes å få lærkulen bak Sandberg.
Ingen av lagene kom til store sjanser før Haugesund fikk frispark rundt fem minutter før fulltid. Ballen endte hos Torbjørn Kallevåg som kun tre meter bommer på mål.
Det ble mye nesten for begge lagene, men flere scoringer ble det ikke.