På 16. mai og selveste fotballens festdag tar Rosenborg imot Haugesund på Lerkendal. Pål André Helland tror det vil bli god stemning med tilnærmet fullt på tribunen.
– Jeg tror det blir en plass mellom 18 og 20.000, og det setter vi utrolig stor pris på. Det er i tillegg meldt fantastisk fint vær, så det er ingen bedre plass å tilbringe dagen før dagen på enn på Lerkendal. Håper samtlige tar turen. Så skal vi etter hvert sørge for at det blir valutta for å gå på Lerkendal som Rosenborg-supporter også, sier han til Eurosport.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Torsdag møter de Haugesund og allerede på søndag er det klart for ny kamp mot Mjøndalen. Helland er klar på hva de bør sitte igjen med etter de to tette kampene.
– Etter to kamper på Lerkendal, så bør vi ha seks poeng uansett. Hjemme på Lerkendal så skal vi vinne og vi skal være bedre enn hva vi har fremstått til nå, sier han.
Se hva Tore Reginiussen sier før kampen mot Haugesund (saken fortsetter under):

Spesiell kamp

Som tidligere FKH-trener innrømmer Eirik Horneland at det blir en spesiell kamp.
– Det blir spesielt. Det er en klubb som jeg bryr meg om og som jeg har fått vært med å utvikle over tid og en klubb som jeg er stolt av å ha vært en del av, sier Horneland til Eurosport.
På spørsmål om hvordan ser for seg kampen svarer han:
– Jeg tror det blir bra stemning, jeg tror det blir mye folk. Jeg tror at Rosenborg tar tak i kampen, kjører og styrer den. Så ser jeg at det kommer en helt annen skarphet inn i gruppen, en gruppe som står godt sammen og har lyst til å vinne sammen.
– Er det noe du har sett de siste dagene?
– Ja, vi har veldig tro på at vi er på gang. Det er en gjeng som har hatt det litt tøft og etter Molde-kampen så synes jeg det har gått i en retning, sier Horneland.
Se intervjuet med Helland her:

– Fantastisk god stemning

Helland vet hvilken festdag 16.mai-kampen kan bli og husker tilbake til fjorårskampen hvor de vant 3-0 over Lillestrøm på Lerkendal.
– Det er stinn brakke og folk er omtrent i festhumør. Når man blir med på den bølgen blir det fantastisk god stemning. Som i fjor mot Lillestrøm hvor vi etter hvert kjører over dem og kontrollerer kampen, det er deilig. Det er en koselig kamp for publikum og det kan være veldig samlende, sånn som det har vært for oss nå. Hvis vi får en veldig god opplevelse med fullsatt Lerkendal, så gir det ikke bare energi og tro til oss spillere, men til hele Rosenborg-samfunnet.
– Er det en motivasjon i seg selv?
– Selvfølgelig. Det er motivasjon hver gang man spiller hjemme. Hver gang man tar på seg den hvite trøyen bør det være motivasjon, men ekstra mye når man spiller hjemme fordi det betyr så ufattelig mye for folk og folk som tar turen til Lerkendal. Det er høydepunktet, ikke bare for oss spillere men også for supporterne. Kjernen har vært fantastisk i hele år, selv om det har lugget og de har sikkert også være misfornøyd, men de har sunget kampene ut. Det setter vi utrolig stor pris på. Det viser hvor sterk vi er sammen og man må være sterk sammen skal man oppnå noe, sier Helland.
Rosenborg tar imot Haugesund torsdag kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player, Dplay og MAX.
Sett denne?
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29