Rosenborg - Lillestrøm: 3-1
Etter kun seks sekunder fikk hjemmedebutanten Bjørn Maars Johnsen gult kort etter en albue på Lillestrøms Joonas Tamm.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Han var involvert i flere angrep, men det tok altså 25 minutter før det første målet kom. Og det var debutanten som sikret 1-0 i det lengste hjørnet etter en pasning fra Alexander Søderlund som var sidespiss.
Det ble en del diskusjon om Maars Johnsen var i offside før målet, men på TV-bildene kan man se at foten til LSK-spiller Simen Rafn var på linje med skulderen til Johnsen og at det dermed var godkjent mål.
– Jeg føler meg bra, men vi må score mer. Så det er bare å jobbe hardt og komme i gang, så skal vi score både to og tre, sa målscorer Maars Johnsen i pausen.
Og flere mål ble det for hjemmelaget. Etter 53 minutter skjøt Samuel Adegbenro og ballen gikk via en LSK-spiller før den gikk i tverrligger og i mål. Og bare seks minutter senere satte Maars Johnsen inn sitt andre mål for kvelden.
Se hva Maars Johnsen sa etter scoringene her. Saken fortsetter under:
Kort tid etter timen var spilt kom reduseringen. Daniel Pedersen satte inn Lillestrøms første mål og skapte spenning i kampen igjen. Det var hans første seriemål for Lillestrøm.
Fire minutter på overtid fikk Aleksander Melgalvis seg en trøkk i et LSK-angrep og ble liggende nede, men han kom seg opp igjen og gikk av banen.
Med seks minutter på overtiden ble kampen blåst av uten flere scoringer og Rosenborg sikret dermed seieren på Lerkendal.
– Vi blir litt sløve etter vi får det tredje, dessverre. Så er det ofte litt sånn at etter de internasjonale pausene så tar det litt tid å få sving på alt, men alt i alt så er det en viktig seier. Så får vi ta med oss det, vi scorer tre fine mål, sa Rosenborgs Birger Meling til Eurosport etter kampen.
Også Samuel Adegbenro var fornøyd etter seieren.
– Det er veldig bra for oss, for vi må vet du. Vi er i en dårlig posisjon på tabellen, så vi må fokuserer på hver kamp nå for å vinne. Så kan vi kanskje være på en god plassering på slutten av sesongen, sa Adegbenro.
Se hva Eirik Horneland sa etter seieren her:

Skuffelse for LSK

LSK-trener Jörgen Lennartsson måtte dermed dra tilbake uten poeng.
– Selvfølgelig en skuffelse at vi ikke kan få til et resultat med en jevnere kamp. Vi gjorde et ordentlig forsøk, vi ville gjerne, vi ville presse litt høyere, vi ville holde på ballen og vi ville være med i kampen og ikke bare spille lavt forsvar. Hvis vi gjør det så blir det veldig stort trykk på oss, mye innlegg og mye dødball. Faser av kampen synes jeg vi spiller ganske bra, men det er noen faser der vi faller ned og gjør noen veldig enkle feil, sa Lennartsson etter kampen.
Se intervju med Daniel Pedersen her:
Rosenborg ligger på en fjerdeplass med 36 poeng eller 21 seriekamper, mens Lillestrøm ligger på tiendeplass med 21 poeng. Neste kamp for Rosenborg er mot Mjøndalen 22. september kl. 20.00. Før den tid skal de spille Europa League-kamp mot LASK.
Lillestrøm møter Kristiansund søndag 22. september kl. 18.00.
Se høydepunktene fra kampen her:
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09