Laget ble forhindret av trafikkkork, etter at det hadde oppstått to ulykker langs veien fra Lillestrøm ned til Mjøndalen.
Dermed ankom laget for sent, og kampen ble utsatt i 45 minutter.
Doms- og sanksjonsutvalget i NFF har ilagt klubben en bot på 30.000 kroner. Klubben melder torsdag på sine nettsider at de vurderer å anke dommen.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
«Vi stiller oss uforstående til at NFF velger å ilegge oss en bot på 30.000 kroner, og er skuffet over at utvalget ikke har tatt hensyn til vår redegjørelse for hvorfor vi dessverre ble kraftig forsinket til kampen. To trafikkuhell på veien skapte en helt ekstrem trafikkork ut av Oslo, noe som førte til at også flere Mjøndalen-spillere og fjerdedommer kom for sent til arenaen. Ingen lag i vårt nærområde kommer til Lillestrøm tre timer før kampstart. Hvor i Mjøndalen mener NFF at vi skulle ha vært?», heter det i meldingen på lsk.no.
Eurosport har vært i kontakt med sportssjef Simon Mesfin, som henviser videre til daglig leder Robert Lauritsen.
– Det vi stiller oss uforstående til, er en bot på 30.000 kroner når hendelsen i utgangspunktet skyldes to bilulykker. Så vidt meg bekjent er det ingen andre lag i nærområdet som er i Lillestrøm tre timer før kampstart. Det er et regelverk til grunn, ja, men oss bekjent er ingen så tidlig ute, hverken hos oss eller andre, så vi kan se hvordan vi kan utfordre det, sier Lauritsen til Eurosport.
Han forteller at de nå vil gå grundig gjennom saken, med flere øyne, og så ta en vurdering på om de skal anke.
– Vi vurderer sterkt å gjøre det innen fristen i morgen.
Ifølge regelverket skal bortelag være i den byen man skal spille tre timer før kamp, dersom man reiser med buss, tog eller bil.
– Det er et regelverk der, bør ikke det følges?
– Det er absolutt riktig at det er et regelverk. Men i all min tid har det ikke vært noen forskjell på når vi drar. Nå tok vi også en time ekstra for å være på den sikre siden. Men så skjedde to ulykker som ikke var ventet å skje, og det gjør at vi kommer for sent. Det er ikke heldig for noen, ikke motstander, publikum, rettigshaver eller noen, men boten på 30.000 mener vi er for høy.
Det hevdes også at flere av Mjøndalens spillere kom for sent til kampen, i tillegg til den oppsatte fjerdedommeren.
– Det var Mjøndalen-spillere som satt i kø bak bussen vår, og fjerdedommeren kom senere også. Men det ble ikke sett eller tatt høyde for, men det ble bussen vår. Den er mer dominerende og det er lettere å se at den kommer. Men det er også derfor vi mener boten blir uforståelig, sier Lauritsen.
I meldingen fra utvalget heter det blant annet følgende:
«Det følger av turneringsbestemmelsene punkt 12.1, som gjelder særskilt for de tilfeller hvor det reises med bl.a. buss til bortekamp, at laget ”pålegges å være til stede på̊ kampstedet minimum 3 timer før avspark". Utvalget legger til grunn at LSK la opp til en ankomst på Consto Arena senest kl. 16.30 – halvannen time før opprinnelig fastsatt starttidspunkt. Tidsplanen LSK hadde lagt opp til innebar således at det, uavhengig av trafikken, ville bli begått et brudd på regelverket, som krever at reisende lag er til stede på kampstedet minst tre timer før avspark.»
De skriver videre at klubben tok en kalkulert risko da de planla ankomst senest halvannen time før oppsatt kampstart, og at «denne risikoen må klubben selv ta ansvar for».
Les hele meldingen på fotballforbundets nettsider her!
Når det gjelder Lillestrøms ønske om å endre regelen om oppmøte tre timer før avspark, sier Svein Graff, kommunikasjonsdirektør i NFF, følgende til Eurosport:
– Klubbene står fritt til å foreslå endringer i turneringsbestemmelsene. Forbundsstyret vurderer de konkrete forslagene som kommer innen fristen hver høst når turneringsbestemmelsene for kommende sesong behandles.
For ytterligere kommentarer henviser han til Doms- og sanksjonsutvalget. De har foreløpig ikke besvart vår henvendelse via epost.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05