LILLESTRØM/OSLO (Eurosport.no):
Tidligere torsdag kunne Eurosport erfare at LSK-spilleren Ifeanyi Mathew er nær ved å signere for den tyrkiske klubben Osmanlispor.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Senere på dagen kunne LSK-trener Jörgen Lennartsson bekrefte at Mathew er i Tyrkia.
– Ja, han er på vei til Tyrkia for å eventuelt skrive under for en tyrkisk klubb. Men det er ikke klart. Hans personlige betingelser og legesjekk gjenstår, så vi får se hvordan det utvikler seg. Men det er mye som taler for at det blir slik, sier LSK-treneren til Eurosport.no.
Matthew kom til LSK fra den nigerianske klubben El-Kanemi Warriors i 2016 og har de siste to sesongene markert seg som en profil i Eliteserien. Det var ikke noe overraskelse for Lennartsson at han kanskje kan forsvinne fra klubben.
– Det var absolutt ingen overraskelse. Det var til og med sånn at før jeg skrev på som trener for Lillestrøm, så ble jeg informert om at her er en spiller som med all sikkerhet kommer til å bli solgt før jeg har min første kamp, eller etter høsten og til vinteren. Så det var vel forankret informasjon for min del at vi ikke kommer til å ha her i tre år, sier han og legger til at han gjerne skulle beholdt Mathew.

– Ingen bekymring

På spørsmål om det er mulig å fylle tomrommet etter Mathew med nye spillere, svarer han:
– Vi har allerede hentet erstatteren i form av Raphael Ayagwa. Han kom inn i sommer som en potensiell erstatter for Mathew, så det rommet har vi egentlig fyllt.
– Er du trygg på det?
– Ja. som trener vil man alltid ha mange gode spiller, men jeg er trygg på de sentrale midtbanespillerne vi har og veldig fornøyd med det, så det er bare å jobbe på for vår del. Det er ingen bekymring, sier Lennartsson.
Raphael Ayagwa kom fra den nigerianske klubben Plateau United i fjor sommer og fikk to kamper for LSK i 2018-sesongen. Lennartsson har stor tro på at han kan ta plassen til Mathew hvis han skulle forsvinne.
– Det har jeg stor tro på at det kan gå. I tillegg så finnes det jo andre spillere også, så det er ingenting som er hugget i stein med laguttaket. Det finnes mange andre som også kan ta den midtbanerollen, sier LSK-treneren.
– Det har vært veldig bra for han (Ayagwa) å være her et halvt år. Det hadde vært veldig vanskelig å komme inn direkte og ta den plassen. Det hadde vært et for stort steg, tror jeg, legger han til.
– Men per nå kommer ikke klubben til å jage noen erstatter?
– Nei, akkurat nå så kommer vi ikke til å jage etter noen. Så vet man aldri hva som skjer før 1. april, men akkurat nå kommer vi ikke til å jage en erstatter.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03