• Se Odd-Lillestrøm, lørdag kl. 18.00, på Eurosport Player og Dplay. Få tilgang her!
Eurosport har de siste dagene omtalt Bodø/Glimts forsøk på å sikre seg Lars Ranger (20), som var i Norges tropp til U20-VM i Polen i mai.
Han er under kontrakt med Lillestrøm ut 2020, men er denne sesongen på utlån i naboklubben Ull/Kisa. I låneavtalen hadde man en opsjon om at forsvarsspilleren kunne hentes tilbake til Åråsen, så lenge det ble gjort innen fristen som var satt til 20. juli.
Eliteserien
Kribler i kroppene til LSK-duoen før derbyet: – Gleder meg som en liten unge
25/05/2022 PÅ 06:49
Etter at fristen gikk ut, kom imidlertid Bodø/Glimt på banen og ville kjøpe spilleren av LSK. Etter det Eurosport kjenner til skal spilleren selv ha ønsket en overgang til Bodø.
LSK og Glimt ble - under forutsetning av at Glimt ble enige med Kisa om en kompensasjon - enige om en eventuell overgangssum med en totalramme på om lag 900.000 kroner.

Ull/Kisa vil ikke slipper Ranger

Kisa ville på sin side ikke slippe spilleren de mener er en viktig brikke for dem i kampen om opprykk til Eliteserien, og påpekte rettmessig at de har kontrakt med ham ut året.
Derfor krevde de - som Eurosport meldte onsdag - 400.000 i kompensasjon for å la spilleren gå.
Det kravet ønsket ikke Bodø/Glimt å etterkomme, og Ranger blir ikke Glimt-spiller nå etter at saken er lagt død.
I går uttalte daglig leder i Ull/Kisa, Cato Strømberg, til Eurosport at han lørdag kveld fikk en telefon fra Lillestrøm.
– Jeg ble informert om at Lars var solgt til Bodø/Glimt. Vi i Ull/Kisa hadde ikke hørt noen ting om dette i det hele tatt. Vi var ikke orientert verken fra spillerens agent, LSK eller Glimt, sier han.
Det er en av påstandene sportslig leder i LSK, Simon Mesfin, ønsker å tilbakevise.
– Det er kommet en del uriktige påstander. Vi har ikke signert noen salgsavtale eller noe, så når Kisa sier at vi har ringt og sagt at spilleren er solgt, kan det fremstå som at vi har solgt spilleren og sagt det til dem i forbifarten. Spilleren hadde et ønske om at vi skulle forhandle med Bodø, og det varte ikke mer enn en dag eller to før vi ringte og informerte om at vi var i en forhandling som kunne ende med at vi ble enige. Da det skjedde slapp vi ballen, og var veldig tydelige overfor Bodø/Glimt, spilleren og alle parter om at spilleren er på utlån i Kisa, at fristen var utløpt og at Ull/Kisa derfor hadde all mulig rett til å beholde ham. Det visste alle parter, sier Mesfin til Eurosport.

– Stemmer overhodet ikke

Strømberg uttalte også følgende:
– Så fikk jeg en telefon fra LSK og Glimt på mandag, hvor de sa at Lars var ønsket til legesjekk snarest. Alle parter må jo her vite at det er vi som har kontrakt med Lars. I forståelse og samarbeid med LSK skulle vi gi ham nyttig spilletid og samtidig legge til rette for spill for aldersbestemte landslag, noe vi har gjort.
Saken fortsetter etter videoen:
Også her mener Mesfin at det ikke medfører riktighet.
– Han sier at han fikk en telefon fra LSK og Glimt der vi sa at Lars var ønsket til legesjekk snarest, og det stemmer overhodet ikke. Jeg har aldri ringt Ull/Kisa for å si at Lars er ønsket på legesjekk. Hele premisset her har vært at Glimt måtte bli enige med Kisa, hvis ikke er det ikke mulig å inngå en salgsavtale, ergo har vi aldri signert ham ut som solgt spiller. Det er helt feil, sier Mesfin, og legger til:
– Lillestrøm har hatt respekt for utlånsavtalen som er inngått med Ull/Kisa hele veien, og derfor har vi også informert Bodø/Glimt, som initierte denne prosessen, om at det er det premisset som ligger til grunn for at de skulle kunne løse ut Ranger for å bli Glimt-spiller. Jeg er enig i at det etter hvert har blitt en veldig rar prosess, men LSK har vært ryddige og åpne om forutsetningene hele veien.

Fornøyd med utfallet

Daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, svarte følgende på Eurosports henvendelse onsdag kveld:
– Vi har ingen kommentar til denne saken i det hele tatt. Jeg kommenterer ikke overganger før de eventuelt blir en realitet.
Det ble den altså ikke. Lars Ranger spiller slik det ser ut nå i Ull/Kisa ut sesongen, og vender tilbake til Lillestrøm etter utlånet.
- Vi ønsket i utgangspunktet ikke å selge, men valgte å lytte til spillerens ønske. Vi er veldig godt fornøyde med at Lars blir hos oss og at vi kan fortsette den utviklingsplanen vi hadde for ham. Etter å ha snakket med Lars selv, tror jeg også han lever godt med det, sier Mesfin.
Ull/Kisa-lederen var også klar på at de på ingen måte ønsker å stikke kjepper i hjulene for ungguttens videre karriere.
– Det er viktig å understreke at vi vil det beste for Lars. Vi vil ikke stille oss i veien for dette, men du kan ikke selge bilen til naboen uten å få noe for det. Vi leker jo ikke butikk. Vi er et OBOS-lag med ambisjoner om å rykke opp.
For Ull/Kisa er det viktig at de ikke blir sett på som noen som holder igjen unggutter, men at det er avtaler som må overholdes.
– Blir vi sittende igjen i denne situasjonen som svarteper, som at vi ikke tar hensyn til ungdommen, så blir det jo bare leit. Vi har respekt for alle parter, men vi kommer ikke til å frigi Lars dersom vi ikke får kompensasjon for det, avslutter Strømberg.
Sett denne?
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 PÅ 11:26