• Eurosport følger de siste timene med argusøyne med Deadline Day-sending lørdag på Eurosport.no, Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge nå.
Som Eurosport skrev rundt lunsjtider ble det ingen overgang på Mathew i dette vinduet. Rosenborg har vært på i over et år, og selv om klubbene skal ha vært enige nå, valgte spilleren selv å si nei.
Dermed blir 22-åringen på Åråsen.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Med tanke på at vi har vært veldig åpne på at vi har tenkt å selge Mathew, så er det ikke sånn at vi kunne tenke oss at det skulle ende slik. Men sportslig sett og kortsiktig er Mathew en veldig god spiller, som vi kan bruke allerede i morgen mot Brann. Så vi tar det derfra, sier sportssjef Simon Mesfin direkte under Eurosports Deadline Day-sending lørdag kveld.
– Vi planla å selge ham allerede i fjor sommer, så da sier det seg selv at vi tenker at det hadde vært fint å få inkassert det salget i dag. Men slik er det, og det er ikke noe vi kan styre, annet enn at vi får prøve igjen neste vindu, legger han til.
I en del land er vinduet åpent noen dager til. Det ser likevel ikke ut til at Mathew forsvinner dit.
– Det er alltid en teoretisk mulighet, men samtidig skal det veldig mye til for at det skjer.
I stedet er han altså tatt ut i troppen til kampen mot Brann på Åråsen søndag. Nå er det opp til trenerteamet med Jörgen Lennartsson i spissen om de vil bruke ham.
– Vi har sett ham på trening i snart en måned, og han har vært veldig god og ser ut til å være i god form. Måten å skape verdi på er å spille bra fotball og være med og sørge for at LSK havner høyt oppe på tabellen, sier Mesfin.
Klubben har delvis budsjettert med et salg av midtbanemannen.
– Havner dere i trøbbel økonomisk nå?
– Da spør du egentlig feil mann. I utgangspunktet stemmer det at vi har budsjettert med salg, men konklusjonen for hvordan regnskapene til LSK ser ut, kan ikke jeg gå i dybden på. Men man ønsket å realisere et salg, men ikke fått det til, men det er fortsatt ett vindu igjen å gjøre det på, og det gjør man ikke uten at spilleren spiller bra fotball og man prøver å realisere den verdien som er der i et januarvindu, sier Mesfin og legger til:
– Vi prøver igjen neste vindu.
Klubben har hentet Joonas Tamm i sommer. Slik svarer han på spørsmål om de har forsøkt å hente flere:
– Det er slik at vi har vært på jobb, selv om vi ikke kan si i dag at vi har fått mange spillere inn. Det er ikke tvil om at det er posisjoner vi har ønsket å styrke, men samtidig er vi bevisste på at vi har fått en del folk tilbake fra skade. Vi føler egentlig vi er mer styrket nå enn i våres, bare ved at folk er skadefrie. Så vi har vært litt avventende, og det er ikke tvil om at økonomi spiller inn, i og med at det ikke ble et Mathew-salg.
Samtidig kunne Mesfin fortelle at de ikke har mottatt bud på andre spillere enn Mathew.
Lillestrøm møter Brann hjemme søndag kveld.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21