NFF sendte ut en pressemelding med dommen, hvor følgende kom fram:
Lillestrøm ender opp med en bot på 125 000 kroner for kaoskampen i oktober. Vålerenga har blitt dømt for to forskjellige saker i to forskjellige kamper.
Vålerenga ble dømt etter to forskjellige sanksjonssaker på henholdsvis 175 000 og 75 000 kroner. Den minste av dem er for overtredelsene på tribunen i kampen mot Brann. I pressemeldingen fra NFF kommer det ikke fram at Brann har blitt straffet for deres kasting av bluss på banen i den samme kampen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
NFF opplyser til Eurosport at en eventuell sanksjonering mot Brann i den samme kampen, foreløpig ikke er ferdig behandlet.
Med totalt 250 000 i bot, er det dobbelt så mye som hva LSK må punge ut med for sin ene sanksjonssak.
Oslo-klubben blir sanksjonert først og fremst for kastingen av bluss mot banen og leilighetene bak tribunen. Det heter i rapporten at det er ekstra skjerpende at «Vålerenga over en lang tidsperiode er sanksjonert for ulovlig bruk av pyroteknikk blant supporterne». Derimot står det videre at det igjen er formildende at «Vålerenga over flere år har nedlagt mye arbeid og ressurser i forebyggende arbeid for å hindre ulovlig bruk av pyroteknikk blant supporterne».
Likevel blir det altså dyrt for Espeseth og co. på Oslo Øst: en kvart million kroner.
Den andre sanksjoneringen mot Vålerenga er altså knyttet til kampen mot Brann, som endte opp med svært amper stemning mellom hjemme- og bortefansen. Der heter det at «Vålerenga-supporternes handlinger - stjele og sette fyr på Brann-banneret - er egnet til å virke provoserende på motstanderlagets tilhengere, hvilket medfører en betydelig økt risiko for gjengjeldelse/hevnaksjoner».
Her er en av hendelsene Vålerenga straffes for:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03