MARBELLA ( Eurosport.no):
Den som har observert Branns treninger i oppkjøringen kan ikke ha unngått å legge merke til ei kjeftesmelle som konstant går fra midtbanen. Kristoffer Løkberg bestemte seg tidlig for å bruke det han selv mener er en meget god egenskap, selv om han var kommet til en ny og større klubb.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Du kommer ikke så langt med å gå stille i gangene og smyge deg rundt. Jeg må bruke meg selv og mine egenskaper hvis jeg skal ha sjanse til å spille meg inn her. Mitt fortrinn er engasjementet og energien i spillet som gjerne smitter over på andre. Jeg pleier å si, sånn passe ydmykt, at det jeg er best til er å gjøre andre bedre, sier trønderen.
LES OGSÅ: Brann-profil: – Bare i Norge vi har treningskamp-tabell
Fra januar av har han vært Brann-spiller, etter å ha signert fra Ranheim i fjor sommer. I «fjæra» hadde han en sterk posisjon, som vise-kaptein og en av bærebjelkene i laget. Han innser at han kan bli mye for lagkameratene.
– Har du klart å irritere noen?
– Vi spilte treningskamp mot Nest-Sotra. Jeg hadde vel vært her i to uker, og det tok sju minutter og 22 sekunder før Bamba snudde seg og ropte «hold kjeft!» til meg på pen engelsk, ler Løkberg, før han forklarer.
– Jeg prøvde å plage ham like mye som jeg plaget Micke Karlsen i Ranheim. Jeg maste vel en del, da. Han måtte jo frem og presse, og han følte vel han hadde gjort det, mens jeg mente han kunne prøve litt mer. Så da var han lei.
(Artikkelen fortsetter under)

Ledig plass

I fjor sommer forlot Sivert Heltne Nilsen Brann til fordel for danske Horsens, til mange bergenseres fortvilelse. Erstatteren i den sentrale rollen på midten kom umiddelbart på plass i form av Ruben Yttergård Jenssen. Men Løkberg føler på at Heltne Nilsen etterlot seg en plass også i garderoben, som han kan bidra til å fylle.
– Jeg har fått høre at han dro folk litt i ørene og var den typen. De har mistet flere typer som tok litt plass, så sånn sett følte jeg at det var litt plass som skulle fylles. Samtidig er det ei gruppe som gir deg lov og rom til å være deg selv og bidra med det du kan. Her er det ikke jantelov og hierarki, og det har vært enkelt å komme inn. Så det er ros til gruppa. Det er ikke alltid sånn når man kommer inn som ny, sier han, og understreker at han er kompis også med Bamba.
– Ja, vi lærer hverandre å kjenne etter hvert, og vi to er gode kompiser. Det er jo for lagets beste, sier mannen som også ble botsjef etter bare to dager i klubben.
– Det er jo en uriaspost, sier indreløperen.
– Blir det rart å ha denne posisjonen i garderoben om du ikke får en posisjon i startelleveren?
– Nei, å ta plass er et av mine fortrinn, og jeg må jo bare gjøre mer av det om jeg ikke får spille. Så får vi se om det er nok, men hvis vi henger med i toppen og kjemper på flere fronter trenger vi at alle seks presterer opp imot sitt beste hele sesongen, sier han og sikter til seks spillere som skal konkurrere om tre plasser på midten; Petter Strand, Fredrik Haugen, Amer Ordagic, Kristoffer Barmen, Ruben Yttergård Jenssen og han selv.
Les også: Mener Branns millionkjøp ikke holder til gull

Hjelp til å si nei

Det er ikke bare i garderoben Kristoffer Løkberg liker å gi av seg selv. Han stiller gjerne opp på alt han blir spurt om. Men det ekstra trykket som er rundt en så stor klubb som Brann har gjort det vanskelig. Dermed er han glad klubben også har et apparat som kan hjelpe ham å si nei.
– Jeg merker jo at det er flere som vil ha tak i deg som Brann-spiller. I Ranheim ringte media direkte til meg, jeg gjorde alle avtaler selv og sa aldri nei. Her er jeg veldig glad for at klubben sier at jeg ikke får lov, så har jeg noen å skylde på når jeg ikke kan stille opp. Jeg liker ikke å skuffe folk, smiler han.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03