• Søndag kl.18.00: Viking tar imot Tromsø på SR-Bank Arena. Kampene vises på Eurosport Player og Dplay. Få tilgang her!
Fotballfeberen herjer i Stavanger, etter at Viking har motbevist alle eksperter. Klubben som av mange var spådd en tung sesong ligger helt i ryggen på Rosenborg med seks serierunder igjen.
I frykt for at klubben ikke skulle få nok støtte når Tromsø kommer på besøk på søndag, fikk de hjelp av den lokale klubben, Brodd.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
– Vi bestemte oss for å tilby billetter til våre medlemmer. Vi kjøpte 500 billetter, la ut en invitasjon og responsen var overveldende. Vi har 700 aktive medlemmer, forteller daglig leder i Brodd, Øyvind Jacobsen.

Gode resultater

Norge er et land der interessen for engelsk fotball er veldig stor. Det var en faktor han var litt usikker på om kom til å spille inn med tanke på interessen for Viking-kamp på stadion.
– Vi var bekymret for at mange kanskje ville se Manchester United-Liverpool på TV i stedet for, men nå kommer det folk fra A-laget, juniorlaget og de aller minste på Viking-kamp, sier han.
Viking har nylig inngått et samarbeid med Brodd der de følger opp yngre spillere med profesjonelle trenere en dag i uken. Jacobsen tenkte at dette var en fin måte å gi tilbake på.
Artikkelen fortsetter etter videoen:
Samtidig er resultatene til Viking den siste tiden noe som samler Stavanger på tvers av klubbene.
– Nå har de beveget seg opp i ryggen til Rosenborg litt i det stille og jeg tror det begynner å gå litt opp for folk hvor man ligger. Den siste hjemmekampen i år er også mot Rosenborg, så det kommer til å bli mye gøy ut over høsten og vinteren, sier Jacobsen.

Roser samarbeidet med lokale klubber

Samtidig som Bjarne Berntsen har bragt Stavanger-klubben opp i toppen av norsk fotball igjen, er det flere faktorer som samler regionen.
– Det er veldig bra at Viking har tatt initiativet overfor lokale klubber der de er ute og viser seg. De samarbeider bra med klubbene og det gjør at flere ser på Viking som sin klubb og at man får et tettere forhold til Viking. Det vil også gi bedre spillere til klubben på sikt, og de har allerede mange lokale spillere i laget, sier Jacobsen.
Kronen på Viking-verket denne sesongen kan være en cupfinale dersom de slår Ranheim i semifinalen i slutten av oktober.
Cupeventyret har sørget for stor entusiasme i byen, og gulroten som ligger i enden av tunnellen er noe som frister veldig for siddisene.
– Det er veldig viktig for fotballstemningen i byen at Viking presterer, og vi ser at det er fotballfeber, spesielt i forbindelse med cupen. Vi fra Stavanger er glad i å reise til Oslo og fortelle hvor mye bedre vi er enn alle andre. Vi vil til Oslo igjen til cupfinalen, og nå er det 18 år siden sist, forteller den daglige lederen i Brodd.
For tilbake i 2001 vant Viking cupen, etter å ha slått Bryne 3-0 på Ullevaal Stadion.
Sett denne?
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02