Som Eurosport også omtalte torsdag, stiller Lillestrøm seg uforstående til boten de er ilagt, etter at trafikkork som følge av to ulykker forhindret dem å ankomme Consto Arena i tide til kamp 16. mai.
Oppgjøret ble utsatt i 45 minutter, og Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund besluttet å ilegge dem en bot på 30.000 kroner.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Det vi stiller oss uforstående til, er en bot på 30.000 kroner når hendelsen i utgangspunktet skyldes to bilulykker. Så vidt meg bekjent er det ingen andre lag i nærområdet som er i Lillestrøm tre timer før kampstart. Det er et regelverk til grunn, ja, men oss bekjent er ingen så tidlig ute, hverken hos oss eller andre, så vi kan se hvordan vi kan utfordre det, sa daglig leder Robert Lauritsen til Eurosport torsdag.
Fredag morgen ble det klart at de har valgt å benytte seg av ankemuligheten. Det melder klubben på sine nettsider, der du også kan lese hele anken.
Det er også regelen om at bortelag som reiser med buss, tog eller bil skal være i byen der man skal spille tre timer før kamp, klubben legger vekt på.
«Vi registreres at bestemmelsen står der, men den praktiseres ikke.
Det er ingen praksis for at eliteserielag på Østlandet møter på kampstedet tre timer før kampstart når de reiser med buss. Som vedlegg 4 til de samme turneringsbestemmelsene viser, er det utviklet en fast mal for avvikling av eliteseriekamper, og i den samme malen forutsettes det at lagene ankommer halvannen time før kampstart – noe alle eliteserielag forholder seg til.
Vi har arrangert eliteseriekamper på Åråsen i snart 45 år, og vi kan ikke huske at bortelaget noen gang har møtt opp tre timer før kampstart. Det er også et spørsmål om hvordan bortelaget skulle ha vært tatt imot, hvilke fasiliteter det hadde krav på osv. Vi vil påstå at det ville vært upraktisk ikke bare for LSK, men også for MIF, dersom vi hadde ankommet Consto Arena kl. 15:00. Hvor skulle vi ha gjort av oss de neste timene. Skulle vi ha sittet i bussen eller i garderoben, ev. på nærmeste gatekjøkken?» heter det i anken.
– Det er et regelverk der, bør ikke det følges?
– Det er absolutt riktig at det er et regelverk. Men i all min tid har det ikke vært noen forskjell på når vi drar. Nå tok vi også en time ekstra for å være på den sikre siden. Men så skjedde to ulykker som ikke var ventet å skje, og det gjør at vi kommer for sent. Det er ikke heldig for noen, ikke motstander, publikum, rettigshaver eller noen, men boten på 30.000 mener vi er for høy, sa Lauritsen til Eurosport torsdag.
I dommen fra utvalget bemerker de at de legger til grunn at LSK la opp til en ankomst på Consto Arena senest 16:30 – halvannen time før opprinnelig fastsatt starttidspunkt. De mener tidsplanen således, uavhengig av trafikken, innebar et regelbrudd, og at klubben selv tok en kalkulert risiko som de selv må ta ansvar for.
Når det gjelder Lillestrøms ønske om å endre regelen om oppmøte tre timer før avspark, uttalte Svein Graff, kommunikasjonsdirektør i NFF, følgende til Eurosport torsdag:
– Klubbene står fritt til å foreslå endringer i turneringsbestemmelsene. Forbundsstyret vurderer de konkrete forslagene som kommer innen fristen hver høst når turneringsbestemmelsene for kommende sesong behandles.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03