Populære sporter
All sport
Vis alt

Lennartsson vil bryte LSKs skrekkrekke mot RBK

Publisert 11/09/2019 klokken 20:31 GMT+2

Jörgen Lennartsson har planer om å bryte Lillestrøms «Lerkendal-forbannelse».

Jörgen Lennartsson

Foto: Scanpix

  • Se Rosenborg - Lillestrøm på Eurosport Norge, Dplay og Eurosport Player klokken 18.00! Skaff tilgang her.
LILLESTRØM (Eurosport.no):
Lørdag reiser Jörgen Lennartsson og Lillestrøm til Trondheim for å bryne seg mot et Rosenborg-lag som ikke har tapt i Eliteserien de siste åtte serierundene.
LSK-treneren ønsker ikke avsløre sine taktiske planer, men mener det er på tide å ta skalpen på Rosenborg på Lerkendal. Det har nemlig ikke skjedd i serien etter 2-1-seieren 7. august 2005. På sine 21 siste seriekamper mot Rosenborg står de gule og svarte med 14 tap, syv uavgjorte kamper og null seirer.
Det er faktisk klubbens lengste rekke uten seier mot en enkeltmotstander i toppdivisjonen noen sinne.
– Da er det virkelig på tide å vinne igjen, sier Lennartsson, og smiler lurt.
11. mai møttes lagene sist. Den gangen kom trønderne inn til oppgjøret med fem poeng før den syvende serierunden, og kritikken haglet mot de regjerende dobbeltmesterne. Nå er imidlertid bildet et helt annet, og RBK kommer inn til helgens oppgjør i god form. De er klare for gruppespill i Europa League, har klatret voldsomt på tabellen, og står med kun ett tap på sine 13 siste seriekamper.
LSK-treneren tror spesielt én forskjell i RBK-leieren kommer til å bli merkbar, sammenlignet med da lagene møttes i vår.
– Det går på selvtillit. Den er tilbake i gruppa og i enkeltspillerne, så der tror jeg den mest merkbare forskjellen ligger.
– Så har de vel endret formasjon. Men det er samme formasjon som halve Norge bruker, sier Lennartsson.
Midtbanesjef Daniel Pedersen har vært satt ut av spill på grunn av en skade de to siste serierundene. Men til helgen er han friskmeldt, og klar for å bite fra seg. Det har mye å si, mener Lennartsson.
– Det betyr mye at han er tilbake. Daniel har en veldig bra fotballhjerne, og fungerer som en slags assistent for meg ute på banen. Han er veldig klok og god til å kommunisere det taktiske. Også tilfører han ballsikkerhet og er viktig for balansen i laget. Det er veldig bra at han er tilbake for oss, sier treneren.
  • Se Rosenborg - Lillestrøm på Eurosport Norge, Dplay og Eurosport Player klokken 18.00! Skaff tilgang her.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame