SARPSBORG (Eurosport.no):
Fra å spille fast i danske Lyngby har Kristoffer Larsen gått til å starte kun ni Eliteserie-kamper på to sesonger for Sarpsborg 08. Men etter å ha nærmest egenhendig sørget for å sende laget over streken i forrige serierunde mot Ranheim, ser det plutselig lysere ut for bergenseren.
Det takker han blant annet trener Geir Bakke for.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
– Han ba meg gi litt faen - sa at nå må jeg få faenskapen i meg ut. Det følte jeg at jeg beviste, og da fikk jeg fram den kreative siden av meg.
– Du er redd for å ikke være god nok og bli kastet ut av laget igjen. Før Ranheim-kampen fikk jeg beskjed om å bare ikke tenke på noe. Bare gå ut der og nyte det. Det hjalp, sier Larsen.
Larsens kreativitet sørget for både mål og målgivende i 2-0-seieren. Han smiler forsiktig når han møter Eurosport i kantina etter lunsj. Med et forsiktig håp om at et hjørne kan være rundet - at Eliteserien omsider får se det beste av Kristoffer Larsen igjen.
Les også: Kan miste Tromsø-kampen

– Man tenker mye, det låser seg

27-åringen har stort sett vært ute av Sarpsborg-laget i hele år. Han fikk en mulighet mot Tromsø og noen innhopp i sommer, men det var ikke nok til å overbevise Geir Bakke.
Den gangen klarte han ikke å gripe muligheten på riktig måte.
– Når man ikke har spilt på en stund og plutselig skal inn, så tenker du mye. Jeg vil ikke gjøre feil, jeg må gjøre den tingen og den tingen. Da har det lett for å låse seg litt. Det går igjen hos mange, forteller han.
– Det handler litt om måten man håndterer det på. Mot Ranheim brukte jeg frustrasjonen på en litt annen måte. Jeg var pigg på treninger i forkant, og det legger de merke til.
Det er noe han har lært etter å ha opplevd motgang og ikke bli vist tillit.
– Det var jeg kanskje ikke tidligere. Jeg var nok litt mer irritert. Da var jeg ikke helt klar. Det sitter mye mentalt. Det er tøft å bli satt ut laget. Du er ikke med på noen kamper også vet du ikke helt hva du gjør her.
  • Se Sarpsborg 08 – Brann søndag 20:00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge - sikre deg tilgang her!

– Alle kan ikke få en fair mulighet

Geir Bakke lot seg imponere av hvordan spilleren hans responderte på å få tillit mot Ranheim.
– Søknaden hans var veldig god, sier han og legger til.
– Det er opp til enkeltspillere her og få ut det beste av seg selv. Også i de kampene hvor det gjør litt ekstra vondt og kiler litt ekstra i beina.
Les også: Ny kamp kan ryke for Reginiussen
Med en rekke overganger både inn og ut, sitter Sarpsborg 08 igjen med en stor og fyldig tropp. Det har gjort at mange spillere som tidligere har vært bortskjemt med spilletid plutselig har måttet finne seg utenfor 18-mannstroppen.
– Alle kan ikke få en fair mulighet. Så er spørsmålet om hva som er fair og ikke fair. Noen må ta ut dette laget. Noen må sitte på benken og tribunen. Også er det 11 som skal starte.
Kristoffer Larsen selv oppsummerer egentlig det hele ganske greit:
– Jeg tror de fleste av oss har vært innom den tribuneplassen der borte, sier han mens han kikker subtilt bort på hovedtribunen i Østfold og smiler.
– Det handler bare om hvordan du takler det. Dette er jobben vår. Når man bygger opp til noe hele uken også får man ikke vært med på det morsomste, så er det tøft. Det er dette man brenner for.
  • Se Sarpsborg 08 – Brann søndag 20:00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge - sikre deg tilgang her!

Ser framover

Nå sitter han og mimrer tilbake på de to siste sesongene og konkluderer egentlig med at han tar tatt mange grep mentalt.
– Du vokser med årene. Man tar lærdom av alt man har gått gjennom. Det føler jeg at jeg har gjort i denne perioden.
– Det har ikke vært et drømmescenario for meg, dette her. Men det er opp til meg å bevise hva jeg er god for.
Kontrakten hans går ut etter sesongen. Fornyelse har ikke vært noe tema så lenge Sarpsborg 08 ligger der de ligger i nedrykkssumpa.
Framtiden til Kristoffer Larsen kan fort stå og falle på om han fortsetter å levere slik han gjorde mot Ranheim i sesonginnspurten.
– Jeg har egentlig følt en god stund at jeg nærmer meg. Dette var et godt bevis fra min side at jeg har noe å bidra med. Det kommer jo en haug med morsomme kamper framover. Det er de vi lever for. Jeg vil jo bidra mest mulig der.
Sett denne?
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 KLOKKEN 17:59
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57