Populære sporter
All sport
Vis alt

Lars Arne Nilsen fredes – styret stiller seg bak treneren

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 12/12/2019 klokken 14:44 GMT+1

På et styremøte torsdag har Nilsens posisjon som trener i klubben blitt diskutert.

Lars Arne Nilsen

Foto: Scanpix

De har nå kommet frem til at klubben står bak sin trener.
– Styret har gitt Lars Arne ny tillit. Det har vært en grundig evaluering og gjennomgang av styret. Vi står samlet bak en ny satsing for å gjenskape SK Brann i toppen av norsk fotball, sier styreleder Eivind Lunde.
Ifølge ham var det en enstemmig avgjørelse i styret, men han innrømmer at det var tøffe diskusjoner.
Det forteller de på en pressekonferanse torsdag, der Lunde, daglig leder Vibeke Johannessen, sportssjef Rune Soltvedt og Nilsen satt bak podiet. Den vises av Bergensavisen.
– Vi skal stå i det, og snu det. Det er ikke enkelt å stå i den situasjonen, men det har vært bra for meg å diskutere med spillerne, og jeg har diskutert med Rune og Vibeke og hatt tøffe samtaler med styret. Jeg er utrolig glad for at vi kan stå i det sammen, sier Nilsen på pressekonferansen.
Han skal nå forsøke å bygge et nytt og bedre lag.
– Vi har hatt en ekstremt god garderobe, med en del eldre spillere som har vært flinke på internjustis og den biten. En del av dem er borte eller på vei vekk, og jeg har hatt en prat med spillerne, og nå må nye spillere ta den rollen. Braaten, Orlov, Demidov, Karadas, det er spillere som har vært ekstremt viktige for meg i den garderoben vi har hatt. Ut fra de samtalene jeg har hatt med spillerne har mange lyst til det. Det er kjekt for meg å få tilliten videre, og at administrasjonen og styret er villige til det, vil gjøre oss utrolig mye sterkere når vi kommer gjennom det, fastlår Nilsen.
I et større intervju med Eurosport i begynnelsen av november, avviste daglig leder Vibeke Johannessen at Nilsens posisjon har vært diskutert i styret da.
– Er det hundre prosent sikkert at dere har samme trener i 2020?
– Ja, svarte hun kontant den gang.
Senere har resultatene blitt svakere, og Brann avsluttet sesongen på verst tenkelige vis, med 0-6 mot Strømsgodset i Drammen og 1-5 på hjemmebane mot Viking i nest siste og siste runde.
I ettertid har både Bergensavisen og Bergens Tidende rapportert om motstand i spillergruppen etter en internevaluering.
Etter det Eurosport har grunn til å tro sto sportslig leder Rune Soltvedt støtt bak Nilsen hele veien.
Nilsen kom inn da det var full krise i Brann med svake resultater på nivå to i 2015. Han førte laget tilbake til Eliteserien og rett til sølv. 55-åringen ble kåret til Årets trener i 2016.
Etter det har den sportslige trenden vært nedadgående, og publikum har glimret med sitt fravær på Brann stadion. Denne sesongen endte klubben som nummer ni.
Både Nilsen og ledelsen er åpne på at de står overfor en formidabel utfordring både med tanke på å snu sportslige resultater og og ikke minst i å vinne tilbake tilskuernes gunst.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame