Geir Bakke har vært trener i Sarpsborg i fem år, og oppnådd gode resultater med cupfinaler og Europa-cup. Selv med en lang avtale og om han først sa det ikke var aktuelt å flytte på seg, ble han likevel klar for Lillestrøm fra hjemstedet på nyttårsaften.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Dermed må klubben – som også mister andre sentrale personer i ledelsen – på trenerjakt når et nytt år innledes og fjorårssesongen skal revansjeres.
– Thomas Berntsen har en utrolig vanskelig jobb foran seg. Trenere vokser ikke på trær og det er ikke enkelt å finne. En trener er en sak, men det aller viktigste er en god leder. Det faglige behersker mange, og det er mer marginale forskjeller på den enn på det menneskelige i den sfæren Sarpsborg og norske klubber jobber i, mener Joacim Jonsson.
Han lanserer noen kandidater til sportssjefens liste.
Alexander Axen. Svensk trener med fortid i Örebro og GAIS, nå TV-ekspert.
– Det tror jeg er realistisk. Alle trenere har nok en slik avtale at de kan gå fra en TV-jobb om det dukker opp interessante tilbud. Han er mer spillende og veldig karismatisk. Var det noe Bakke var flink til, var det lederbiten. Han er ikke unik, men har gjort det bra og er i den gjengen som finnes tilgjengelig. En personlighet som er veldig interessant, er rett på og uredd. Kanskje litt mer 4-3-3, men de skal kanskje gjennom en stilendring.
Magnus Haglund. Svensk trener med fortid i blant annet Elfsborg og Lillestrøm.
– Den litt mer grå løsningen på problemet. Litt mellomting. Noe mer spillende, og en typisk, klassisk trener som plasserer dem mellom 10 og 12 på tabellen, noe som kanskje er deres plass i hierarkiet. Mer safe løsning.
Tom Freddy Aune. Assistenten til Bakke og en fortid i Fredrikstad.
– Noe mer spillende enn Bakke, og sterk faglig. Bakke har vel uttalt at han ønsker ham med seg til LSK, så siste ord er neppe sagt. Skal lede laget fremover. Spørsmålet er om han vil, og ser for seg at han kan gjøre så mye annerledes, være en ny stemme. Hatt en ganske sentral rolle og er et naturlig alternativ.
Jörgen Lennartsson. Svensk trener som nylig forsvant fra Lillestrøm og Berntsen-venn.
– God venn med både Berntsen og Bakke. Det ville vært spektakulært, og kanskje ikke noe jeg anbefaler slik sett. Men de er ganske tett, og mange ganger er det personkjemi og kontakter som avgjør. Han er ganske sikkert på listen, men det ville vært spesielt.
Jørgen Isnes. Trener i KFUM og tidligere Berntsen-elev.
– Berntsen hadde Isnes som spiller i Lørenskog. En jeg mistenker er høyt oppe på listen, og jeg pleier å mistenke riktig. Han bryter litt med Sarpsborg-stilen som mer spillende, men er også en veldig fin person som Berntsen kjenner godt. Må vel kjøpes ut, men det finnes tydeligvis løsninger. Alt er til salgs. Ofte har trenere noen smutthull som gjør at de kan bli kjøpt ut, uten at jeg vet detaljene her.
Marti Cifuentes. Spansk trener i Sandefjord.
– En radikal forandring. Det er ingenting å si på det han har gjort på banen, og han vil tiltrekke seg klubber. Samtidig som man skal bryte med stilen, tror jeg det vil skape entusiasme. Han har hatt en mindre heldig opptreden utenfor banen, og Sarpsborgs verdier har nærmest vært omdømme, omdømme, omdømme. Det tror jeg faktisk at stikker litt kjepper i hjulene for ham, men han er så spennende at jeg tror kanskje det er aktuelt likevel.
Tor Ole Skullerud. Kjetil Rekdal.
For ordens skyld må det nevnes at disse to er kollegaer av Jonsson i Discovery.
– Naturlig at disse også står på listen med sin erfaring fra norsk fotball og med resultatene de har levert.
Eurosport har forsøkt å komme i kontakt med Thomas Berntsen uten å lykkes.

Kan topplagene følge opp?

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03