DRAMMEN/OSLO (Eurosport.no):
Mens Lars Lagerbäck og det norske A-landslaget forbereder seg på den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Sverige søndag, lader Bodø/Glimts Håkon Evjen opp til privatlandskamp med U21-gutta mot Ungarn søndag.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
Dersom 19-åringen fortsetter sin bratte utviklingskurve, kan det være at unggutten blir å finne med de store gutta etter hvert. Lagerbäck har i hvert fall sansen for Narvik-gutten.
– Jeg har fulgt ham, det har jeg. Jeg prøver å se to-tre Eliteserie-kamper hver uke, så jeg har jo lagt merke til ham. Han var ikke høyaktuell inn til denne samlingen om jeg skal være ærlig, men han er definitivt en spennende spiller å følge fremover, sier landslagssjefen.
Evjen står med ni mål pluss to målgivende pasninger i Eliteserien 2019, og var en del av Norges tropp i U20-VM i Polen tidligere i år.

– Veldig artig

Bodø/Glimt-unggutten spilte 80 minutter da U21-gutta fikk en god start på sin EM-kvalifisering med å slå Kypros 2-1 på Marienlyst fredag. Etter kampen ble han gjort klar over Lagerbäcks uttalelser.
– Det høres veldig artig ut, sier Evjen raskt.
– Min prioritering er å utvikle meg og bli bedre for hver dag som går. Så er det alltid moro å bli lagt merke til, men jeg har nok noen steg igjen før jeg er god nok blant de store gutta.
Han har, som de fleste andre unge fotballspillere, en drøm om å en gang aksle den norske A-landslagsdrakten.
– Jeg har hatt det som mål siden jeg var liten gutt å spille for A-landslaget, men dit er det som sagt noen steg igjen. Nå er fokus på å løfte U21-laget så høyt som mulig.

Utenlandsk interesse

I sommerens overgangsvindu ble det vist enorm interesse for Evjen fra utenlandske klubber. Etter det Eurosport.no erfarer, så skal Bodø/Glimt ha avslått et bud på 20 millioner kroner fra den nederlandske klubben AZ Alkmaar. Den britiske tabloidavisen Daily Mail hevder at gigantklubben Manchester City ønsker å sikre seg spilleren i januar, og belgiske Anderlecht skal også ha vist interesse for ham.
Lagerbäck forteller på generelt grunnlag at spillere, naturlig nok, blir mer aktuelle for landslaget, jo høyere nivå de spiller på i hverdagen.
– Man skal jo alltid vurdere ens nåværende situasjon i forhold til hva man kan få. Kommer man til et lag der man passer inn, og regner med å få spilletid? Det er jo sånt man må ta hensyn til. Generelt så er det jo sånn at jo høyere nivå man spiller på, jo bedre er det for landslaget. Samtidig er det bra å ha en sentral rolle i den klubben man er i. Nå kjennes det som om man har flere slike spillere i stallen, og det er jo en viktig del av deres utvikling, sier Lagerbäck på direkte spørsmål om en overgang hadde gjort Evjen mer aktuell for A-landslaget nå.
– Det er et komplekst spørsmål, men man skal definitivt søke seg videre om man får sjansen og tror at man har realistisk mulighet til å få spilletid. Det kjenner jo både spilleren selv og vi i landslaget, sier svensken.

Glad overgangsvinduet er over

På grunn av prestasjonene og interessen har Evjen måttet finne seg i å få mer oppmerksomhet på seg enn han noen gang har opplevd tidligere. Selv mener han å ha håndtert situasjonen fint.
– Det handler om å ha rett prioriteringer og fokus. Det skal være på spillet, og ikke det rundt meg. Det ha vært mye snakk og oppmerksomhet, men jeg kan ikke la det påvirke meg. Hvem vet, kanskje er det siste gang jeg opplever så mye oppmerksomhet? spør han, som glatt innrømmer at det er deilig nå som overgangsvinduet er stengt.
– Man får fokusert fullt og helt på hverdagen. Jeg har håndtert det hele på en bra måte synes jeg selv, men det er godt nå som jeg vet hundre prosent sikkert hvordan ståa er og blir, sier Håkon Evjen.
Bodø/Glimt spiller sin neste seriekamp 15. september, på hjemmebane mot Stabæk.
Dette er Martin Ødegaards råd til proffaktuelle Evjen.
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55