– Det går veldig bra, gutta er i mye bedre form. «Jeg tror vi rir han av», sier den mangeårige Stabæk-legen til Eurosport tirsdag ettermiddag.
Tidligere på dagen har Røde tatt leverprøver av de to ungguttene. Dem venter han svar på i løpet av onsdagen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14

Uvisst når de kan spille kamp

– Det ser veldig bra ut, de er ikke allment syke. De er i helt vanlig form, sover godt også, men etter at vi får svar på prøvene i morgen får vi klarhet i hvordan de skal starte opptrening igjen, sier en optimistisk Røde
Tobias Børkeeiet er suspendert i mandagens uhyre viktige bunnkamp mot Tromsø, og måtte ha stått over uansett. Røde vil ikke spekulere i om Hugo Vetlesen kan være klar allerede i Janne Jönssons comebackkamp som Stabæk-trener, men han utelukker ingenting.
– Jeg vil ikke si noe konkret om det ennå. Men de skal trenes opp forsiktig etter at de har hatt en betennelse i leveren. Om infeksjonsverdiene stiger må man ta det med ro, for man skal ikke trene så lenge man har aktiv sykdom i kroppen, forklarer Røde.

Påvirker ikke kjøp og salg

Som han forklarte da sykdomsutbruddet ble kjent forrige uke, har så mange som 95 prosent av befolkningen hatt viruset uten at det er blitt påvist. Det ville ikke disse tilfellene heller ha blitt, om det ikke var for at Børkeeiet og Vetlesen er toppidrettsutøvere.
– Begge følte seg dårlige med slapphet og vondt i halsen. Vi tar screeningtester på spillerne når de kommer i en sånn situasjon, og siden det er to landslagsspillere i en toppklubb, tenkte vi tidlig i de baner. Men dette vil ikke ha påvirkning for kjøp eller salg eller noe sånt, beroliger Røde.
– Det hender at leveren ikke blir så veldig påvirket, og jeg er ikke bekymret for hverken den eller sprukken milt. Hadde dette vært to vanlige skolegutter i Stabæk, så hadde ikke vi to hatt denne samtalen, for å si det sånn. Ingen av mine fotballspillere i 27 år har hatt en alvorlig utgave av kyssesyken. Dette ser lovende ut og doktoren er fornøyd, forklarer legen.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03