Fotball
Eliteserien

Kristiansund snudde og slo «storebror» Molde etter kjempetabbe: – Kunne ikke skrevet det bedre

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

KBK

Foto: Scanpix

AvRikke Skov | Stein-Erik Stormoen
16/05/2019 på 17:58 | Oppdatert 16/05/2019 på 19:23

Molde ledet 2-0 borte mot Kristiansund, men hjemmelaget nektet som vanlig å gi seg. Kampen inneholdt selvmål, keepertabbe og snuoperasjon.

  • Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay og Eurosport Player. Sikre deg tilgang her!

KRISTIANSUND / OSLO (Eurosport.no):

Eliteserien

Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020

21/04/2020 PÅ 10:27

Kristiansund - Molde 3-2

– Man kunne ikke skrevet dette bedre på forhånd. Jeg hadde ikke drømt om at vi skulle ligge under 2-0 og vinne 3-2. Det er knallsterkt. Man skulle tro noen hadde skrevet dette på forhånd. Det var fullt hus og full pakke, og det er ingenting som er bedre enn å slå Molde, sier KBK-kaptein Dan Peter Ulvestad til Eurosport.

Trener Christian Michelsen var naturligvis ikke særlig mindre fornøyd.

– Det var en herlig fotballkamp, de er fantastiske disse lokalderbyene. Vi prøver å si at det er en helt vanlig fotballkamp, men det blir jo ikke det. Nordmøre er stolte i dag. Vi er litt slitne og litt utmattede, sier KBK-treneren og setter opp et stort smil:

– Det var en rotete førsteomgang av begge lag, men så står gutta virkelig opp. Det var en jæ**ig god prestasjon!

Ohi Omoijunafo ga gjestene ledelsen etter en brutal Molde-overgang. Erling Knudtzon fosset fremover helt fra midten av egen halvdel, før han tredde perfekt ut til Fredrik Aursens som stormet frem ute på venstresiden. Hans innlegg var perfekt og på den andre siden ventet spydspissen sikkert og ekspederte ballen inn i nettmaskene.

Det var det første baklengsmålet for Kristiansund så langt denne sesongen.

(Artikkelen fortsetter under)

Michelsen etter seier mot Molde: – Stolte og litt utmattet

00:01:25

Så hadde Flamur Kastrati en ålreit mulighet til å utligne noen minutter senere, etter en vakker langpasning i bakrom, men Andreas Linde leverte en god redning.

I stedet kom 2-0 etter en halvtime, etter et vakkert slått frispark av samme Aursnes. Først trodde alle at det var Ohi igjen, men det var i stedet Bendik Bye som var uheldig og styrte ballen inn i eget mål med leggen, hardt presset av Molde-spissen.

Men bare minutter senere fikk KBK og Bye sin revansje. Bye mottok ballen rett utenfor 16-meteren, vendte opp og banket løs – trolig via Vegard Forren – og inn til redusering bak en utspilt Linde.

Og som ikke det var nok, utlignet Christophe Psyche da han fikk hårreisende fritt spillerom i boksen til å styre frisparket fra Torgil Gjertsen inn borte ved lengste stolpe. Uavgjort mellom lagene etter en forrykende omgang fotball på festdagen 16. mai.

– Når de møter opp slik kunne de vel ikke fått et bedre drama og kamp, det var perfekt, sier Ulvestad.

Begge lag hadde flere store sjanser i andre omgang, men det var en kjempetabbe av Andreas Linde som sørget for at Kristiansund snudde kampen til 3-2. Målvakten forsøkte seg med en slags pasningsfinte, men Liridon Kalludra gikk ikke på den. Han strakk ut en fot som traff ballen slik at den forsvant inn i målet.

– Vi hadde vel et tålelig bra første kvarter og siste kvarter. Det mellom der var ikke spesielt bra av oss. Vi klarte aldri å få ro med ballen, og det skuffer meg. Totalt sett en jevnspilt kamp, med litt overvekt med en eller to sjanser til oss, men de scoret ett mer enn oss. Den mellomperioden der er ikke godt nok av oss, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport.

Sjansene fortsatte begge å dukke opp i begge ender, og Molde jaget utligning, anført av innbytter Magnus Wolff Eikrem som var på benken fra start.

Dette var Kristiansunds fjerde strake seier, og de klatret dermed opp på en foreløpig tredjeplass på tabellen.

Målfest da Kristiansund snudde det mot Molde

00:02:56

Eliteserien

Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt

14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien

Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess

14/04/2020 PÅ 10:03
Relatert
FotballEliteserien
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Eliteserien

Debattinnlegg: Gi smittevernsregler og koronarestriksjoner til oss fotballsupportere!

FOR 11 TIMAR SIDAN

Siste videoer

Fotball

Drømmer om å bli toppscorer i Eliteserien: – Selvfølgelig er det et mål for meg

00:02:40

Mest populært

Bryting

OL-heltens mørke år – skulle ta overdose heroin

27/05/2020 PÅ 18:00