KRISTIANSUND / OSLO (Eurosport.no):
Kristiansund - Molde 3-2
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
– Man kunne ikke skrevet dette bedre på forhånd. Jeg hadde ikke drømt om at vi skulle ligge under 2-0 og vinne 3-2. Det er knallsterkt. Man skulle tro noen hadde skrevet dette på forhånd. Det var fullt hus og full pakke, og det er ingenting som er bedre enn å slå Molde, sier KBK-kaptein Dan Peter Ulvestad til Eurosport.
Trener Christian Michelsen var naturligvis ikke særlig mindre fornøyd.
– Det var en herlig fotballkamp, de er fantastiske disse lokalderbyene. Vi prøver å si at det er en helt vanlig fotballkamp, men det blir jo ikke det. Nordmøre er stolte i dag. Vi er litt slitne og litt utmattede, sier KBK-treneren og setter opp et stort smil:
– Det var en rotete førsteomgang av begge lag, men så står gutta virkelig opp. Det var en jæ**ig god prestasjon!
Ohi Omoijunafo ga gjestene ledelsen etter en brutal Molde-overgang. Erling Knudtzon fosset fremover helt fra midten av egen halvdel, før han tredde perfekt ut til Fredrik Aursens som stormet frem ute på venstresiden. Hans innlegg var perfekt og på den andre siden ventet spydspissen sikkert og ekspederte ballen inn i nettmaskene.
Det var det første baklengsmålet for Kristiansund så langt denne sesongen.
(Artikkelen fortsetter under)
Så hadde Flamur Kastrati en ålreit mulighet til å utligne noen minutter senere, etter en vakker langpasning i bakrom, men Andreas Linde leverte en god redning.
I stedet kom 2-0 etter en halvtime, etter et vakkert slått frispark av samme Aursnes. Først trodde alle at det var Ohi igjen, men det var i stedet Bendik Bye som var uheldig og styrte ballen inn i eget mål med leggen, hardt presset av Molde-spissen.
Men bare minutter senere fikk KBK og Bye sin revansje. Bye mottok ballen rett utenfor 16-meteren, vendte opp og banket løs – trolig via Vegard Forren – og inn til redusering bak en utspilt Linde.
Og som ikke det var nok, utlignet Christophe Psyche da han fikk hårreisende fritt spillerom i boksen til å styre frisparket fra Torgil Gjertsen inn borte ved lengste stolpe. Uavgjort mellom lagene etter en forrykende omgang fotball på festdagen 16. mai.
– Når de møter opp slik kunne de vel ikke fått et bedre drama og kamp, det var perfekt, sier Ulvestad.
Begge lag hadde flere store sjanser i andre omgang, men det var en kjempetabbe av Andreas Linde som sørget for at Kristiansund snudde kampen til 3-2. Målvakten forsøkte seg med en slags pasningsfinte, men Liridon Kalludra gikk ikke på den. Han strakk ut en fot som traff ballen slik at den forsvant inn i målet.
– Vi hadde vel et tålelig bra første kvarter og siste kvarter. Det mellom der var ikke spesielt bra av oss. Vi klarte aldri å få ro med ballen, og det skuffer meg. Totalt sett en jevnspilt kamp, med litt overvekt med en eller to sjanser til oss, men de scoret ett mer enn oss. Den mellomperioden der er ikke godt nok av oss, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport.
Sjansene fortsatte begge å dukke opp i begge ender, og Molde jaget utligning, anført av innbytter Magnus Wolff Eikrem som var på benken fra start.
Dette var Kristiansunds fjerde strake seier, og de klatret dermed opp på en foreløpig tredjeplass på tabellen.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03