Fra landslagets hold er talen klar: Markus Henriksen må komme seg tilbake på banen for en klubb. Det sier «Perry» til Eurosport.no.
– Vi håper at det skjer noe med han i januar. Han har bare trent, og ikke spilt klubbkamper, i et halvt år nå. Det går jo ikke. Det vet han selv også.
For selv om 27-åringen ble fryst fullstendig ut i Hull allerede sommeren 2019, har han vært i landslagstroppene siden den gang. Men nå begynner situasjonen å bli prekær:
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Vi må bare avvente og håpe at han får en klubb ganske snart.
– Det er mange ting som spiller inn. Han må dra til en klubb han vil til. Så må en klubb ønske han, forteller Per Joar Hansen.
På generelt grunnlag forklarer han hvordan landslagsledelsens dialog til spillerne er, hva spilletid angår.
– De fleste vet hva de må gjøre i sine klubber. Andre må finne seg nye klubber, som Markus Henriksen. Vi håper han gjør det raskt, så han kommer seg i matching.
Les også: Eliteserie-profil klar for Sunderland

Horneland: – Absolutt interesserte

Eurosport var tilstede på Rosenborgs første trening for året på fredag. Der fikk Horneland spørsmålet om både Markus Henriksen og Per Ciljan Skjelbred som begge er aktuelle for en retur til barndomsklubben.
– Ja, absolutt. Det er to flotte spillere og to ekte Rosenborgere, svarte Eirik Horneland på spørsmål om Rosenborg så på muligheten for å hente dem.
For Henriksens del kunne et gjensyn med Lerkendal vært karrierebyggende. Men RBK-treneren føler seg ikke helt trygg på at de skal klare å lande signeringen.
– Det vil vise seg. Markus har nok helt sikkert lyst til å være i utlandet litt til. Han er framdeles ung. Hvert fall ikke gammel, i fotballsammenheng.
Per Ciljan Skjelbred er noe eldre (32 år) og er dermed kanskje noe enklere å lokke hjem.
Men Horneland ønsker ikke si mye mer enn dette:
– Vi viser vår interesse. Så vet både Markus og Per at vi er klare for dem når tiden er moden for det.
Det er jo tross alt «klubben i hans hjerte»:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03