Populære sporter
All sport
Vis alt

Koteng får ikke fortsette i Rosenborg

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 16/12/2019 klokken 13:35 GMT+1

Det er Adresseavisen som melder dette mandag. Ivar Koteng bekrefter det selv overfor avisen.

Ivar Koteng

Foto: Scanpix

– Jeg har ikke fått noen forklaring. Og jeg har ikke bedt om noen forklaring. Jeg sa at jeg hadde energi og lyst til å fortsette, og at jeg hadde noe å tilføre, sier han til Adressa.
Dermed sitter han frem til klubben har årsmøte i februar. 60-åringen er blitt gjenvalgt tre ganger.
Koteng har vært styreleder i klubben siden 2012. Han blir ikke innstilt på gjenvalg.
– Koteng ut måtte komme. Det er ikke en styreleder som skal være i fokus året rundt i en fotballklubb. Spørsmålet nå er hvor trygt sitter Horneland? Dette kan umulig være godt nytt for ham, mener Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.
Mens det har blåst rundt klubben og hovedtrener Horneland, har Koteng – i tillegg til Stig Inge Bjørnebye – flere ganger stått last og brast bak ham og uttalt full tillit.
Til VG sier Koteng at han ble orientert om avgjørelsen for tre uker siden.
– Jeg følte meg urettferdig behandlet i noen timer. Så gikk det over, sier han til avisen.
En rekke profilerte personer i viktige stillinger allerede forsvunnet ut portene på Lerkendal.
Sportslig leder Stig Inge Bjørnebye gikk av med umiddelbar virkning. Dagen etter ble det bekreftet at samarbeidet med sjefsspeider Hallvar Thoresen ble avsluttet.
I helgen ble det kjent at organisasjonssjef Trond Alstad også gir seg i klubben. Han har hatt ansvar for organisasjon, kommunikasjon, samfunssansvar og strategi i klubben.
Inn er Mikael Dorsin kommet som sportslig leder.
Rosenborg svingte voldsomt i prestasjonene denne sesongen. Kritikken var tidvis stor mot laget og trener Horneland. Etter en svak start var de allerede langt bak Molde, men hevet seg og var nær å kvalifisere til Champions League.
I stedet ble det Europa League, der de tok ett fattig poeng. Det kom i gruppespillets siste kamp forrige torsdag. I serien berget de tredjeplassen som betyr et nytt forsøk i Europa neste år i siste serierunde.
(Artikkelen fortsetter under):
Det har tidvis også stormet rundt Ivar Koteng. Han hadde en svært sentral rolle i sparkingen av Kåre Ingebrigtsen og den påfølgende rettssaken.
Klubben har opplevd en massiv tilskuerflukt på Lerkendal, noe som har fått både Roar Strand til å uttrykke bekymring og Pål Andre Helland til å rase.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame