Populære sporter
All sport
Vis alt

Kommer med advarsel etter nysigneringens første trening: – Gutten fikk nesten panikk

Oppdatert 20/01/2019 klokken 19:44 GMT+1

Sarpsborg 08-trener Geir Bakke advarer mot å tro at det er en selvfølge at spillere fra varmere strøk vil slå an umiddelbart i Eliteserien. Nysignerte Wilmer Azofeifa fikk det utfordrende i norsk kulde.

Geir Bakke

Foto: Scanpix

Wilmer Azofeifa har akkurat gjennomført sin første treningsuke med Sarpsborg 08. Det er også costaricanerens første uke på norsk jord.
Spilleren ble hentet fra sitt hjemland og klubblaget Santos i forrige uke. 24-åringen har allerede fått et tøft møte med den norske vinteren som står i stor kontrast til solfylte Costa Rica.

Stusset over blodsmaken i munnen

Sarpsborg 08-trener Geir Bakke forteller om hvordan kulden underveis på treningen satte en støkk i costaricaneren.
– Vi skulle ha litt ressurs med litt løpetrening på banen etter at han først nesten frøs øra av seg, sier Bakke, før han fortsetter:
– Jeg tror han ikke har vært borti kuldegrader før. Han forstod ikke dette her med blodsmaken han fikk i munnen og sånt. Gutten fikk nesten panikk, sier han.
(Saken fortsetter under):

Tids- og temperaturforskjell

Treneren mener det er viktig å ta med i beregningen at slike ting kan spille en rolle når en spiller kommer til et nytt land. Derfor advarer han mot å tro at det er lett å tilpasse seg hvis man kommer fra et annet land langt unna.
– Det er noe med tilpasningen når man kommer fra Costa Rica. Hvis man går inn på nettet og ser på hvordan det ser ut i Costa Rica nå, så er det turkist vann, masse varmegrader og det er en tidsforskjell, sier Bakke for å illustrere kontrasten fra et vinterkledd Norge.
Dette var noe av det som gjorde at Bakke ikke ønsket å skape for store forventninger til Azofeifa før treningskampen mot Vålerenga.
– Det er mye inntrykk på veldig kort tid. Det må også vi nordmenn lære å sette oss inn i – at vi tror det er ferdig vare når det kommer fra varmere strøk og til oss, minner Bakke om.

– En spennende spiller

Sarpsborg 08 vant treningskampen mot VIF 4-0. Azofeifa spilte 1. omgang sentralt på midten med Kristoffer Zachariassen.
Til tross for at Bakke mener at man må ta noen forbehold, er det naturligvis en grunn til at treneren har gitt tommel opp til å kjøpe mannen fra Costa Rica.
– Det er en spennende spiller. Fotrapp, ser løsninger tidlig og er flink til å identifisere rom, beskriver Sarpsborg 08-treneren.
Laget åpner Eliteserie-sesongen hjemme mot Molde 31. mars.
Eurosport.no fikk ikke en kommentar fra Azofeifa av språklige hensyn.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame