Knappe cupseire for Brann og Godset

Oppdatert 23/05/2019 klokken 20:11 GMT+2

Cupbomben uteble torsdag kveld, men det var ikke overbevisende takter verken fra Brann eller Strømsgodset.

Bodø Glimt Brann

Brann var klarte bedre enn 2.-divisjonsklubben Åsane og skapte drøssevis med sjanser, men mange mål ble det ikke. Først 12 minutter ut i 2. omgang satt den for storebror da Henrik Kjelsrud Johansen stanget Petter Strands corner i nettet på Myrdal. Strands corner havnet i en klynge foran mål, og Johansen heading kom fra fem meters hold.
På 2-0-målet i det 75. minutt var rollene snudd om. Henrik Kjelsrud Johansen var servitør da Petter Strand scoret. Også denne gangen kom scoringen etter et hodestøt. Flere mål kom det ikke på Åsanes kunstgressbane.
Strømsgodset var heller ikke spesielt effektive i bortekampen mot 3.-divisjonslaget Ullern fra Oslo vest. Ullern hang bra med lenge, men eliteserien avgjorde da Herman Stengel forsøkte et skudd som gikk via blokka og havnet hos Mounir Hamoud. Han lobbet ballen elegant over Ullern-keeper Johan Halvorsen Mork. Det ble heller ikke enklere for hjemmelaget da Harold Mufoncol pådro seg sitt annet gule kort rett før pause. Med ti mann ble det tungt mot elitelaget fra Drammen.
Sebastian Pedersen ble felt og fikk straffe tre minutter ut i overtiden. Pedersen tok selv straffesparket og bommet. Den knappe 1-0-seieren forteller at heller ikke Strømsgodset hadde noen stor dag på banen.
Viking vant komfortabelt 4-1 borte mot Hinna.
Molde cruiset også inn til avansement etter 4-0 i og mot Sunndal. Det unge talentet Jakob Nyland Ørsahl scoret to mål da han fikk sjansen fra start.