Scanpix

Klubbløs og i en «vrien situasjon»: – Ingen seriøse henvendelser blir avvist

Klubbløs og i en «vrien situasjon»: – Ingen seriøse henvendelser blir avvist

12/02/2020 11:50

Han har vært i samtaler med flere klubber, men selv om han er inne i måned nummer to uten å lande sin neste arbeidsgiver, vil Kristoffer Larsen (28) bruke tid på å ta det rette valget.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

Kontrakten til Larsen i Sarpsborg gikk ut etter forrige sesong. Nå er han fortsatt uten klubb, på andre måned.

– Det står bra til med meg. Jeg er fortsatt på leting etter ny klubb, ellers er det ikke så mye nytt. Det er en litt vrien situasjon, jeg må prøve å finne ting som passer, sier 28-åringen til Eurosport.

– Hvordan er det egentlig å være i en slik situasjon?

– Det går jo for så vidt greit. Men selvfølgelig har jeg lyst til å ha en klubb, et lag å trene med og komme inn i en garderobekultur. Men jeg vil ikke forhaste meg inn i noe jeg ikke føler passer, heller. Det må være noe jeg føler er riktig, og det er derfor det har tatt litt tid. Jeg vil finne dem som virkelig har en god plan for meg.

Han var involvert i 16 kamper for førstelaget til Østfold-klubben forrige sesong, og scoret ett mål. Det kom i den etter hvert svært så viktige 2-0-seieren borte mot Ranheim i oktober.

Sarpsborg berget som kjent kontrakten etter 0-0 på Åråsen i aller siste serierunde, men der endte også «samarbeidet» mellom klubben og den tidligere Brann-, Hønefoss- og Lyngby-spilleren.

– Jeg er åpen for å høre fra alle, og hva de har å tilby. Jeg har vært veldig åpen på det, og vært i samtaler med en del. Men jeg må egentlig sette meg ned og plukke ut hva som er den beste pakken for meg videre.

– Hva bør en slik pakke inneholde, da, for at det skal være optimalt?

– Jeg begynner jo å dra litt på årene, jeg er blitt 28. Så jeg vil jo spille. Og så handler det litt om spillestil og hva som passer mine egenskaper best. Det blir litt feil nå å gå til en klubb som er helt annerledes enn det jeg egentlig passer best til som spiller.

– Ble det litt slik eller, i din forrige klubb Sarpsborg?

– Altså, det var uvant fra det jeg kjente til i Danmark, der det var mer offensiv 4-3-3. Jeg er mer en slik type kant. I Sarpsborg var det 4-4-2 og kanter som må gjøre grovjobben i tillegg. Det tok litt tid, men jeg kom meg inn i det og klarer det også. Det er nok mer 4-3-3-spiller jeg er.

Han forteller at han naturligvis sikter «opp mot det nivået han har vært på», men gjentar at han er åpen for å høre fra alle, fra OBOS-klubber til Eliteserien og eventuelt utenlandske.

– Ingen blir avvist uansett. Det er ikke alle telefoner jeg tar, men jeg svarer på de henvendelsene som virker seriøse og spennende. De jeg liker vil jeg høre hva har å si, sier Larsen til Eurosport.

Video - Linkes sterkt til Oldrup og Kastrati – slik svarer Fagermo

01:58