I likhet med hos alle andre bedrifter og arbeidsplasser i Norge, drøfter nå norske toppklubber hvordan de skal håndtere koronasmitten.
Rosenborg la onsdag ut melding om at spillerne skal være minst mulig samlet utenom trening framover. Det betyr blant annet at laget ikke lenger vil spise felles måltider før og etter trening.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Vi fortsetter å trene som vanlig, men begrenser tiden vi oppholder oss sammen, sier RBK-trener Eirik Horneland.

Isolerer laget i Sandefjord

I Sandefjord besluttet de onsdag formiddag å isolere A-laget fra resten av klubbens ansatte.
– Det første vi har gjort er utvidede retningslinjer i tråd med det som har kommet av råd fra helsemyndigheter. Også har vi valgt å isolere A-laget fra resten av de ansatte i klubben. I tillegg stenger vi tilgangen for allmenheten til kontorlokalene våre de neste 14 dagene fra og med i morgen. Det ble besluttet nå i morgentimene onsdag. Rent konkret betyr det at vi lukker 3. etasje for folk som ikke jobber i klubben, sier daglig leder Espen Bugge Pettersen til Eurosport.
Også i Brann har de satt i gang tiltak for å forsøke å beskytte klubbens ansatte og spillere, forteller daglig leder Vibeke Johannesen.
– Vi bestemte i går at vi dropper Marbella (Brann skulle reist i dag) og har satt i gang et par inntak internt. Vi vil ha minst mulig besøk på stadion, begrenser møtevirksomhet og ønsker at A-laget er i kontakt med så få som mulig. Det betyr at vi avlyser de få arrangementene som har vært og skal være på stadion, for eksempel har vi noen som leier lokaler her til enkeltarrangementer. Vi begrenser aktiviteter med flere/mange mennesker involvert, sier Johannesen til Eurosport.

Drikke kaffe et annet sted

Også stamgjestene på stadion må finne seg et annet sted å treffes framover.
– Gamlekarene som kommer hit for kaffe og lunsj på tirsdager har fått beskjed om å ikke komme før etter seriestarten. Og så har vi god oversikt over reiser de ansatte har, enten på privaten eller i jobbsammenheng. Vi har sendt ut rutiner vi ønsker at de ansatte skal følge dersom de er på reise, sier Johannesen..
Dette kommer i tillegg til tiltak som de fleste har hatt en stund nå, med hygiene, håndvask, at vi ikke håndhilser, gir klemmer og den type ting.
I Vålerenga skal administrasjonen møtes onsdag for å drøfte tiltak.
– Vi har et internt møte nå i dag der vi skal gjøre en vurdering av tiltak her på Intility, sier daglig leder Erik Espeseth.
Foreløpig er ikke A-laget isolert, men her kan det altså komme innstramminger i løpet av dagen.

Toppklubbene i møte torsdag

Hva gjelder seriestarten skal alle toppklubbene diskutere videre muligheter og seriestarten torsdag.
– Vi skal ha et møte i sentral regi ved NTF med NFF i morgen kl 11, det er et orienteringsmøte på telefon. I den forbindelse så har jeg lite å melde om før vi får mer fakta på bordet – i den grad det er mulig med den raske utviklingen i denne saken som skjer nå, sier Espeseth til Eurosport.
Det samme møtet skal Espen Bugge Pettersen delta på – over telefon.
– Hvor bekymret er du for seriestarten?
– Man er litt bekymra, det tror jeg er gjengs, ikke bare for fotball-Norge, men for alle. En ting er de rådene vi får fra Helsedirektoratet, vi er i tett dialog med NTF hva som er status, men fram til nå handler det om å planlegge som normalt. Samtidig ser vi at tiltakene tilspisses rundt om, det er det mange varianter som vi skal diskutere oss gjennom, sier han.
– Det er et ansvar vi har i fellesskap, ikke bare i fotball-Norge, men i samfunnet som helhet, sier Bugge Pettersen.

Skjerme ansatte og spillere

I Trondheim oppfordres ansatte i administrasjonen om å ta hjemmekontor. Brakka og kantina stenges, skriver RBK på sine hjemmesider.
– Vi tar de forholdsreglene vi mener er fornuftige i den situasjonen vi nå er i. Det handler om å skjerme spillere og ansatte så godt vi kan, men også det å ta et ansvar for alle rundt oss. Vi må gjøre det vi kan for å begrense smitten av viruset, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til rbk.no.
I Bergen avventer de ytterligere informasjon, men er tydelige på samfunnsansvaret idretten har i denne ekstraordinære situasjonen.
– Det er jo viktig at ikke alt stopper opp i denne fasen. Det er mange ulike scenarioer, det er vanskelig å si hvor lenge dette varer og hvordan det utvikler seg – om det er uker eller måneder.
– Samtidig må vi lytte til fagfolkene for best mulig råd. Fotballen må bidra og har et samfunnsansvar som er langt større enn at det blir spilt en fotballkamp med tilskuere eller ikke. Det overordnete er vårt kollektive ansvar i samfunnet, avslutter Johannesen.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03