• Se Terminliste-sendingen torsdag kl. 12.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Plassering 2019 - 7NøkkelpersonJostein Grindhaug. Mannen tok før 2019 steget tilbake til trenerbenken igjen etter at Eirik Horneland valgte RBK. Og for en imponerende jobb han gjorde. Til tross for alle skader klarte laget en syvendeplass i serien og cupfinale. Mannen er det nærmeste en gud man kan komme i Haugesund. Jobben foran 2020 synes jeg er svært interessant. Grindhaug og kompani har lagt et godt grunnlag i 2019. Noen forsvinner, men den største bekymringen er kanskje at flere av hans beste spillere er på blokka til flere andre klubber. Mannen med de mange hattene har en spennende jobb foran seg.TroppsituasjonFKH har en litt undervurdert tropp. Kanskje litt tynn og noen spørsmålstegn rundt langtidsskadede spillere, men kvaliteten mener jeg tilhører topp-6. En herlig blanding mellom fysikk, teknikk, erfaring og ungdommelig entusiasme. I tillegg er det flere lokale innslag i denne stallen. FKH har et godt grunnlag å bygge videre på.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
TrenersituasjonSe nøkkelperson

Økonomi

FKH er ingen rik klubb, men har orden i økonomien. Klubben er tilbake i grønn sone og en av syv klubber i Eliteserien som kommer best ut av NFFs klassifisering. FKH mår bra, men må være på vakt, marginene er små.
Saken fortsetter under:


Keepere

Helge Sandvik var en av sesongens overraskelser. Mannen som har stått bak Bråtveit i noen sesonger tok steget frem i rampelyset og gjorde det med bravur. Han er et klart valg i 2020, spørsmålet er hvem som kommer til å bekle andrekeeperrollen. Innleide unge Oskar Snorres avtale går ut og Frank Stolpe er veldig ung.

Forsvar

Stian Ringstad og Doug Bergqvist får ikke ny kontrakt. Det er også usikkert hva som skjer med Pascal Gregor, men dette er en lagdel som ser ok ut uansett. Veldig bra å få avklart med Fredrik Pallesen Knudsen, som signerte ny kontrakt nå. Benjamin Karamoko kommer forhåpentligvis tilbake fra skade og det samme gjør Alexander Stølås. Selvsagt litt spørsmålstegn rundt begge etter langtidsskader. Thore Pedersen, Desler og Tiedemann var alle tre svært solide i 2019 og har kontrakt videre. Mye kvalitet i de bakre rekkene hos FKH, men kanskje litt tynt. En mann inn for å få litt bredde er å foretrekke.
Midtbane

2018s beste spiller Joakim Våge Nilsen var ute mer eller mindre hele sesongen med skade. Han er tilbake i 2020 og kan regnes som en forsterkning. Nestor Grindheim har signert ett år til og blir nyttig. Unge Kevin Krygård er med og puster de rutinerte i nakken. En lagdel med flere gode spillere. Spørsmålet her er om man får beholde Sondre Tronstad og Bruno Leite. Begge svært gode i 2019 og garantert på blokka til flere andre klubber.
AngrepHer kommer Ibrahima Wadji tilbake fra sin dopingutestengelse utover sesongen. Første prioritet for Grindhaug bør bli å forlenge med Martin Samuelsen. Etter omskoleringen til ren spiss så vi en helt ny spiller i høst. Får han ro på seg og trygghet, kan han bli meget god. Jeg håper at han selv ønsker å bli i FKH. Kristoffer Velde har i løpet av høst vist sitt potensial flere ganger, her handler det om å stabilisere prestasjonene. Vi har også endelig fått se hva det bor i Niklas Sandberg på øverste nivå. Fremover er det mye spennende i FKH. Torbjørn Kallevåg er et godt cover. Kanskje kan også Ibrahima Koné ta ytterligere et steg kommende sesong.
  • Se Terminliste-sendingen torsdag kl. 12.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Realistiske signeringerIngvald Halgunset: Sandnes Ulf-spilleren med fortid i Vidar hadde passet perfekt inn i FKH. Ung, lokal og stort potensial. Kommer fra en meget god sesong og har egenskaper jeg mener hadde kledd Eliteserien på sikt. Akor Jerome Adams: Jeg vet at Sogndal-spilleren kommer fra en elendig sesong, men jeg nekter å gi han opp ennå. En spiller jeg mener har potensial for å levere i Eliteserien. Sterk, rask og av det jeg har sett av han finnes det også relasjonelle evner. Kan gjøre ting på egenhånd. En typisk FKH-spiss. Ulrik Fredriksen: Det er litt tvilsomt rundt noen stoppere hos FKH. Sogndals Fredriksen har en del erfaring til tross for sin unge alder. En robust og duellsterk stopper som hadde kledd FK Haugesund.Prognose 2020Det er noen små spørsmålstegn rundt FKH. Hva skjer med Martin Samuelsen? Men først og fremst grunnet langtidsskadene på Våge Nilsen, Karamoko og Stølås. Kommer de tilbake i godt gammelt slag? Gjør de det, ser det lyst ut for Haugesund og jeg tror laget til og med kan toppe fjorårets plassering. Det er mye kvalitet i dette laget og de kan gå en meget spennende sesong i møte.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03