• Hvem får den siste plassen i Eliteserien: Se Start - Lillestrøm lørdag kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og MAX. Sikre deg tilgang her!
Plassering 2019 - 2

Nøkkelperson

Aasmund Bjørkan er naturligvis ekstra viktig foran den kommende sesongen. De har allerede mistet Amor Layouni og Håkon Evjen. Jeg er rimelig trygg på at det er flere som forsvinner ut portene. Bjørkans egen sønn er stekhet på markedet og her har ikke Glimt klart å forlenge avtalen. Philip Zinckernagel er også interessant for mange klubber. Bjørkan må være på jobb i vinter.

Troppsituasjon

Glimt har vært ekstrem på å utvikle enkeltspillere og mange spillere tok et stort steg i 2019. Men det går ikke å gjemme seg fra at en ny Layouni og Evjen er vanskelig å trylle frem fra ungdomsavdelingen. Troppen er tynn og vi har allerede sett i år at flere spillere har måttet spille på flere posisjoner. En av dem, Leikvoll Moberg, er lysten på et nytt eventyr når hans avtale nå går ut. Reitan forsvinner tilbake til RBK. Isidoro kan jeg ikke tenke meg de forlenger med. Siden virker Konate som et bomkjøp og Kupen har slitt med å ta nivået. De to har kontrakt fortsatt, men her vil nok Glimt se på en løsning. Det må brukes noen kroner til å skape en litt mer konkurransedyktig tropp.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Trenersituasjon
Kjetil Knutsen har gjort underverker med dette laget og sitter naturligvis trygt. Jeg mistenker dog at han står høyt på ønskelisten til mange andre klubber i Eliteserien. Fremtiden er usikker både for Ronny Deila, Eirik Horneland og Lars Arne Nilsen. Disse har garantert suksesstreneren på listen over ny sjef. Knutsen har avtale videre med Glimt, men hvordan agerer dem om en større klubb kommer på banen? Jeg mener at det er litt usikkert rundt han.
Saken fortsetter under:
ØkonomiDen må være robust etter å ha solgt spillere for over 30 millioner inneværende år. Jeg er også sikker på at Glimt vil bruke pengene fornuftig og ikke kaste dem ut på noen dyre signeringer. KeepereEksentriske Ricardo Friedrichs avtale går ut og den er fortsatt ikke forlenget. Han har tidligere ytret ønske om et nytt eventyr, men kanskje kan Europa-spill i 2020 gjøre at han tar ytterligere et år i nord. Nikita Haikin har agert som andrekeeper denne sesongen men kun vaktet målet ved en eneste anledning. Forsvinner Friedrich vil Glimt hente inn en ny førstekeeper. ForsvarEn lagdel som er ekstremt tynn. Per nå står dem uten høyreback samtidig som venstreback Bjørkans fremtid er usikker. På stopperplass har dem tre alternativer, men både Lode og Moe er skadeutsatt. I denne lagdelen må det hentes tre sidebacker og kanskje en stopper i tillegg. Et par av dem må også være spillere som går rett inn på laget.
Sett denne? Saken fortsetter under:
MidtbaneMidtbanen var sensasjonelt bra forrige sesong, men her mister man løpsmaskinen Evjen til nederlandsk fotball. Potet Leikvoll Mobergs avtale går ut og det er langt fra sikkert at den forlenges. Berg og Saltnes er kvalitetsspillere og Morten Konradsen et godt alternativ, men den må komplimenteres med et par nye navn.AngrepHer tror jeg man kjører fullt på med Jens Petter Hauge i 2020. Victor Boniface har jeg meget stor tro på og Zinckernagel er en klassespiller. Sveen er en fin allround-spiller som dekker flere posisjoner. De trenger dog en mann inn for å få litt bredde, eller tryller man frem noen fra sitt gode akademi? Uansett synes jeg denne lagdelen ser spennende ut, til tross for at de slet med sluttproduktet i siste delen av 2019.
Realistiske signeringerJohn Kitolano: Den tidligere Odd-spilleren er iskald i England og med Birk Risa på venstrebacken i Skien virker en overgang til Odd lite sannsynlig. Kitolano hadde vært en fornuftig signering for Glimt, hvis Bjørkan forsvinner.Simen Rafn: LSK-backen har riktignok avtale en sesong til, men rykker LSK ned vil han være en billig løsning. Litt typisk Glimt-signering. Riktignok blir han eldre, men er kun 28 og har mange år igjen. Kommer fra en litt svakere sesong, men har egenskaper som passer fint inn hos Glimt. Bra tempo og god offensivt. DrømmesigneringAnders Konradsen: Det hadde vært en drøm for Glimt å få hjem Konradsen på den ene indreløperen. Kanskje ikke helt urealistisk da RBK hentet inn Zachariassen og sikkert kan tenke seg å selge han. Konradsen blir eldre og kanskje vil han avslutte ”hjemme” sammen med sin bror når han fortsatt er på et høyt nivå. Det finnes penger for å løse en slik investering.Prognose 2020Glimt leverte en sesong til 20 i stil og det er ikke realistisk å tro på en gjentakelse. Faktisk er det slik at etter hver gang Glimt har levert godt har de skuffet i den påfølgende sesongen. En plass på midten skal supporterne være fornøyde med. Uansett er Glimt en klubb som går bra om dagen. Økonomien er solid og det drives godt i alle ledd.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03